Video/foto. Drama u centru Ljubljane. Muškarac naoružan noževima prijetio policiji, svladali ga specijalci

Prije nego što su ga srušili na tlo, dva puta su ga pokušali onesposobiti elektrošokerom

13.03.2024., Ljubljana - Na Bavarskom dvoru policajci specijalne jedinice onesposobili su muskarca koji je u rukama imao dva noza. Prema nesluzbenim informacijama portala 24ur, policija je mladica pokusala onesposobiti elektrosokerom, ali bezuspjesno. Dojavu su dobili oko 15 sati i pri dolasku ogradili podrucje. Na fotografijama se vidi muskarac kako drzi noz i ima vizir preko lica. Muskarac je nozevima nasrnuo na policajce te ih je gurao i prijetio im. Muskarca je na kraju onesposobila specijalna postrojba, a na kraju ga je odvezlo vozilo hitne pomoci. Photo: Ziga Zivulovic/PIXSELL/F.A. BOBO
FOTO: Ziga Zivulovic/PIXSELL/F.A. BOBO

Na Bavarskom dvoru, u samom centru Ljubljane, policajci iz specijalne jedinice u srijedu su onesposobili mladića koji je u rukama imao dva noža. Kako neslužbeno doznaje 24ur, prije nego što su ga srušili na tlo, dva puta su ga pokušali onesposobiti elektrošokerom.

Policija je dojavu o mladiću koji prolaznicima prijeti noževima dobila oko 15 sati te se više policijskih patrola sjurilo prema središtu grada. Policajci su opkolili muškarca, koji je odbijao surađivati s njima. Oko njega je postavljena i policijska traka. Kako se vidi na fotografijama i snimkama koje su se proširile društvenim mrežama, muškarac je na glavi imao vizir, a na leđima ruksak.

 

Noževima je u jednom trenutku nasrnuo na policajce, gurao ih i prijetio im. Policija je nakon sat vremena priopćila da ga je onesposobila specijalna postrojba, a s mjesta događaja odvezla ga je hitna pomoć. Zbog incidenta je neko vrijeme bio otežan promet u Ljubljani, a ljudi koji su radili u obližnjim zgradama dulje vrijeme nisu smjeli otići.

Ziga Zivulovic/PIXSELL/F.A. BOBO

Policiji nije radio elektrošoker

Naknadno je policija održala konferenciju za medije na kojoj je inspektor Željko Car objasnio je da su 23-godišnjeg mladića uočili policajci na Bavarskim dvorima koji su ga po dolasku na mjesto događaja zamolili da odloži oružje i makne se s ceste, no on je to odbio. Na mjesto događaja potom je pozvana postrojba specijalne policije s policijskim pregovaračem, izvijestio je N1.

Policija je upotrijebila više sredstava prisile, no mladića nisu uspjeli odmah svladati. Tek kad je na mjesto događaja stigla osoba koja je u rodbinskoj vezi s 23-godišnjakom on je ispustio noževe, a policijski službenici su ga svladali.

Nije mu prvi ovakav incident

Car je otkrio da je 23-godišnjak i 2020. bio uključen u sličan incident, no nije pojasnio detalje. Također, još nije jasno zašto je nosio vizir, no sumnja se da se tako htio zaštitio od eventualne upotrebe suzavca.

Na pitanje zašto elektrošoker nije radio, inspektor je odgovorio da će to utvrditi komisija, no vjeruje da to zato što strujni krug nije bio zatvoren.

Ziga Zivulovic/PIXSELL/F.A. BOBO
Ziga Zivulovic/PIXSELL/F.A. BOBO