Video/foto. Novi incident na splitskim Gripama. Ivošević se ponovno sukobio s investitorom, obojica su privedeni

U incident na splitskim Gripama uključila se i policija

Incident u Splitu
FOTO: Ivana Ivanovic/PIXSELL

Novi incident dogodio se danas na splitskim Gripama u Glagoljaškoj ulici. Vlasnik parcele i investitor je čistio zemljište. Pritom je sa zemljišta pokušao ukloniti stabla koja su bila problem i prije nekoliko mjeseci.

Incident u Splitu
Ivana Ivanovic/PIXSELL

Pobunila se nekolicina građana, a na lice mjesta stigao je splitski dogradonačelnik Bojan Ivošević. Nakon kraće rasprave i investitor i Ivošević odvedeni su na razgovor u policiju. Ivošević je prijavio da ga je investitor nazivao “retardiranim”, a investitor pak tvrdi da ga je Bojan Ivošević nazivao “kriminalcem”, piše Dalmatinski portal.

Jedno stablo kod tvrđave Gripe je oboreno, piše Dalmacija Danas. Ivošević smatra da se zaštićena stabla s tog područja ne smiju uklanjati pa je prije par mjeseci pregovaranje oko nastavka radova trajalo satima.

 

Problem sječe stabala traje mjesecima

Krajem listopada je objavljeno kako je u Glagoljaškoj ulici u Splitu prepiljeno jedno stablo te da su za to odgovorna dvojica muškaraca koja su se u crnom Mercedesu u ranim jutarnjim satima pojavila s motornom pilom.

Ivošević je, čim se saznalo za pokušaj rušenja stabla, reagirao, nazvavši događaj terorizmom, budući da je stablo zaštićeno GUP-om. Došao je na teren i stao pod stablo koje je prerezano, ali nije sasvim na tlu.

Incident u Splitu
Ivana Ivanovic/PIXSELL

Lokalni mediji pisali su da investitor želi očistiti teren za gradnju te da su u još dva navrata odbijeni radnici koji su započeli s uklanjanjem stabla. Na teren su zbog toga izašli radnici Parkova i nasada te policija. Ivošević je upozorio radnike da rade nezakonite radnje jer nemaju nikakvih dozvola.

Incident u Splitu
Ivana Ivanovic/PIXSELL