Video. Golema oluja prevrnula tanker kod obale Japana, sedmero osoba poginulo. Traje potraga za još dvije

Zasad je spašeno osmero članova posade

FOTO: Screenshot X / ANN News

Tanker s kemikalijama koji je plovio pod južnokorejskom zastavom prevrnuo se u blizini obale prefekture Yamaguchi u zapadnom Japanu i pritom je, kako je potvrđeno, sedmero članova posade smrtno stradalo, izvijestila je u srijedu javna televizija NHK pozivajući se na obalnu stražu.

Prve informacije jutros govorile su kako su osmorica mornara spašena te kako se tri osobe vode kao nestale. Prema novim informacijama, plovilo je imalo 11 članova posade. Od devetero članova posade koji su izvučeni, sedmero je potvrđeno mrtvo, dok su operacije spašavanja u tijeku za preostale dvije osobe.

Tanker Keoyoung Sun prevrnuo se nedaleko od obale prefekture Yamaguchi. Netom prije kalvarije, oko 23 sata sinoć po našem vremenu, posada je poslala poziv upomoć. Japanska obalna straža odmah je poslala brodove i letjelice u pomoć. Brod je, navodi BBC, navodno bio usidren zbog olujnog vremena.

Jak vjetar na lokaciji prevrtanja

Više detalja o teretu zasad nije poznato, no na webu kompanije koja upravlja tankerom stoji da ovaj tanker prevozi naftu i kemikalije.

Operacija spašavanja vodi se iz obližnjeg grada Shimonosekija, a japanski mediji javljaju da se posada sastojala od dvoje Korejaca, osmero osoba iz Indonezija i jednog kineskog državljanina. Na lokaciji gdje se brod prevrnuo jutros su izmjereni udari vjetra snage 54 kilometra na sat.