Video. Kod Čabra pada snijeg, na ulicama ralice. Istru pogodilo nevrijeme

Snježni prekrivač zabijelio je Tršće, naselje u gradu Čabru

FOTO: Screenshot / Facebook

U Tršću, naselju u gradu Čabru, večeras je pao snijeg. Na snimci objavljenoj na društvenim mrežama se vidi kako gusti snijeg prekriva naselje, a građani komentiraju da je vrijeme pravo božićno, a ne proljetno. Ralica je u Tršću već u pogonu, piše IstraMet.

Tršće u Gorskom kotaru. Pada sve jače, već su i ralice u pogonu. Video by Diana Zbasnik

Posted by IstraMet on Monday, April 22, 2024

IstraMet javlja da snijeg pada i na Platku, Učki i višim dijelovima Ćićarije. Dok u nekim dijelovima pada snijeg, Istru je pogodilo grmljavinsko nevrijeme. IstraIN navodi da je u Puli oko 15 sati padala tuča, a u Rovinju je grom udario u kuću, nakon čega je izbio požar, no ubrzo je ugašen.

Snijeg i u utorak?

A snijega bi moglo biti i u utorak, prema prognozi Državnog hidrometerološkog zavoda (DHMZ). Povremeno će padati kiša, a mogu se očekivati lokalno jači pljuskovi s grmljavinom, uglavnom u gorskoj Hrvatskoj, ali i susnježica i snijeg uz stvaranje snježnog pokrivača.

U unutrašnjosti će biti promjenjivo, a na istoku i južnom Jadranu sunčanije, dok su kiša i pljuskovi mogući većinom prema kraju dana. Puhat će slab, umjeren sjeveroistočni i sjeverozapadni, a na istoku jugoistočni. Na sjevernom Jadranu zapuhat će umjerena do jaka bura, a u Dalmaciji jugo, poslijepodne u okretanju na sjeverozapadnjak i jugozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura kretat će se većinom od 1 do 6, na Jadranu između 7 i 12 stupnjeva Celzijevih, dok će najviša dnevna temperatura biti uglavnom od 9 do 14, u gorju niža, a u Dalmaciji i Slavoniji od 15 do 20 Celzijevih stupnjeva.

Iz Tršća nam se javlja Diana Zbasnik. Ovo kao da je Božić…

Posted by IstraMet on Monday, April 22, 2024