U dijelu Hrvatske danas bi opet mogao padati snijeg. DHMZ za neke regije objavio žuto upozorenje

Snijeg je u naselju Tršće u gradu Čabru počeo padati još sinoć

02.04.2024., Zagreb - Gradska svakodnevica. Tmurno i oblacno poslijepodne u sredistu grada. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL
FOTO: Sanjin Strukic/PIXSELL

Vrijeme u utorak bit će promjenljivo, na zapadu unutrašnjosti pretežno oblačno, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ).

Povremeno će padati kiša, lokalno i jači pljuskovi s grmljavinom, a uglavnom u gorskoj Hrvatskoj mogući su susnježica i snijeg, mjestimice uz stvaranje snježnog pokrivača. Podsjetimo, snijeg je u Tršću u gradu Čabru počeo padati još sinoć.

Tršće u Gorskom kotaru. Pada sve jače, već su i ralice u pogonu. Video by Diana Zbasnik

Posted by IstraMet on Monday, April 22, 2024

Upozorenja meteoalarma

Na istoku i jugu Hrvatske očekuju se dulja sunčana razdoblja, a kiša će početi padati prema kraju dana. Puhat će slab i umjeren sjeveroistočni i istočni vjetar, navečer sjeverozapadni i zapadni. Na sjeveru Jadrana zapuhat će umjerena do jaka bura, podno Velebita s olujnim udarima, drugdje jugo, a poslijepodne sjeverozapadnjak i jugozapadnjak.

Najviša dnevna temperatura kretat će se između 9 i 14 stupnjeva Celzijeva, u gorju niža, a na istoku i jugu od 15 do 20 stupnjeva. Zbog grmljavinskog nevremena i pljuskova za više dijelova Hrvatske objavljena su i upozorenja meteoalarma.

DHMZ