Video. Na dočeku u Sarajevu ljudima se obratio - Tito: 'Od svih naših republika, tu sam se najviše zabavljao'

Voditelji su osmislili skeč koji je izgledao kao da razgovaraju s Titom

FOTO: Screenshot/TikTok

Na dočeku Nove godine u Sarajevu građanima i turistima “se obratio” – Josip Broz Tito. Riječ je o, naravno, unaprijed montiranom videu koji su u sklopu skeča između četiri izvođača iskoristili voditelji, glumac i komičar Zenit Đozić te glumica Aida Bukva, piše Klix.ba.

Između nastupa Bombaj štampe i Zabranjenog pušenja u Ulici maršala Tita pušten je video na kojem Tito kaže da se želi “malo obratiti svojim dragim Bosancima i Hercegovcima”.

‘Zabava na dernecima’

“Od svih naših republika i pokrajina, tu sam se najviše zabavljao, na tim vašim dernecima. Drago mi je da ste napunili Titovu ulicu i da se lijepo zabavljate”, čuje se na početku Titovog videa, koji su mnogi snimili i podijelili na društvenim mrežama.

@neira.placo

Maršal Josip Broz Tito se pridružio na dočeku u Sarajevu #jugoslavija #yugoslavia #sarajevo #bosnia #hrvatska #serbia #jugo #juga #exyu #balkan #balkantiktok #balkantok #balkangirl #bosniangirl #balkanmusic #foryou #fyp #foryoupage #ztb #zatebe

♬ Originalton – Neira Plaćo

Aida Bukva pitala je Tita ima li neki savjet kako se zabaviti u novogodišnjoj noći, na što je on odgovorio “neka ljubi tko god koga hoće. A ako neće neka se ne nameće. Takve su se nekad Nove godine čekale. Sjećam se kad smo Sophia Loren, Elizabeth Taylor i ja poslali Richarda Burtona po ćevape, a mi se ovamo zapili”, poručio je ”Tito”.