Video. Ova tajvanska voditeljica je prava junakinja, širi se viralna snimka na kojoj hladnokrvno izvještava dok se studio stravično trese

Bio je to najjači potres na tom području u posljednjih 25 godina

Voditeljica u studiju
FOTO: Screenshot/YouTube

Tajvan je u srijedu pogodio potres magnitude 7,4 po Richteru. Broj poginulih raste dok spasioci pokušavaju doći do ljudi koji su ostali zarobljeni pod ruševinama. Potres čije se podrhtavanje osjetilo nadaleko mnoge je zatekao nespremnima pa je među građanima zavladala panika i strah.

Jedna od onih koja je ostala pribrana, iako ju je ljuljanje tla skoro oborilo s nogu, je voditeljica vijesti na lokalnoj televiziji SET News. Videosnimka njezine borbe s potresom vrlo brzo je postao viralna.

Komentari podrške i divljenja njezinoj profesionalnosti nisu izostali. Sve oko nje se treslo, ali voditeljica je najavila prilog koji je bio na redu u vijestima smirenim tonom, i kolegama u studiju dala do znanja da može nastaviti s radom.

Devetero poginulih, više od 900 ozlijeđenih

Prema posljednjim dostupnim podacima, najmanje devet osoba je poginulo u potresu, ozlijeđeno je više od njih 900, a 50 hotelskih radnika nestalo na putu prema nacionalnom parku. Potres se dogodio na dubini od 15,5 kilometara, baš kada su građani krenuli na posao i u školu.

Upozorenje zbog tsunamija izdano je u južnom Japanu i na Filipinima, ali je kasnije ukinuto. Naknadni potresi još uvijek se mogu osjetiti u Taipeiju, a zabilježeno ih je više od 50, navode seizmolozi. Većina domova ponovno je dobila struju, priopćio je distributer Taipower, a dvije nuklearne elektrane na otoku nisu pogođene.

Tajvanski operater brze željeznice priopćio je da nema prijavljenih oštećenja ili štete na vlakovima, ali će usluge biti odgođene zbog inspekcije. Tajvanska novinska agencija navodi da je potres najsnažniji od 1999. kada je zabilježeno podrhtavanje tla magnitude 7,6 po Richteru. Taj je potres ubio oko 2400 ljudi, a oštećeno je ili uništeno 50 tisuća građevina.