Video. Pogledajte snježni kaos u Bavarskoj: u Münchenu danas otkazane stotine letova, ljudi skijaju ulicama

Oko 320 od 760 letova planiranih za subotu je otkazano

Obilne snježne padaline zatrpale su južnu Njemačku u petak navečer i nastavile se u subotu, uzrokujući velike poremećaje u zračnoj luci München, drugom najprometnijem čvorištu u zemlji.

Zračna luka je u subotu priopćila da obustavlja letove do podneva. Oko 320 od 760 letova planiranih za subotu je otkazano, izvijestila je njemačka novinska agencija DPA. Posade su se trudile zadržati barem jednu pistu u funkciji i bez snijega.

Očekivalo se i do 40 cm snijega

Njemačka meteorološka služba DWD prognozirala je dugotrajni snijeg do subote poslijepodne za veći dio Bavarske, s mjestimično očekivanih čak 30-40 centimetara snijega, a “veliki dio toga unutar razdoblja od 12 sati tijekom noći u subotu.” Zračna luka je zbog toga očekivala daljnja kašnjenja, rekao je glasnogovornik.

Većina lokalnih autobusnih i tramvajskih linija otkazana je u Münchenu od petka navečer i do subote jer su se uvjeti na cestama pogoršali. Gradska vatrogasna služba podijelila je fotografije na društvenim mrežama kako vatrogasci opremaju vatrogasno vozilo lancima za snijeg kako bi mogli što sigurnije intervenirati u bilo kojem trenutku.

Zbog snijega odgođena utakmica Bayern-Union Berlin

Utakmica 13. kola njemačkog prvenstva između Bayerna i Union Berlina koja se trebala igrati danas s početkom u 15.30 sati odgođena je zbog obilnih snježnih padalina u Bavarskoj, objavila je Minhenska kompanija za javni prijevoz (MVG).

“Dragi putnici, nogometna utakmica između Bayern Münchena i Union Berlina danas u 15:30 u Fröttmaningu je otkazana”, objavio je MVG na svojoj web stranici.

Njemačka nogometna liga potvrdila je odgodu, precizirajući da je vlasnik Allianz Arene “zatvorio pristup stadionu zbog jakih snježnih padalina”. DFL još nije priopćio novi datum odigravanja utakmice. U noći s petka na subotu u Münchenu je palo puno snijega čiji sloj doseže nekoliko desetaka centimetara.