Video. Pojavila se dosta jeziva snimka trenutka jakog potresa; Kod Zenice odronjeno kamenje pogodilo auto u vožnji

Stižu prvi videozapisi nakon jakog podrhtavanja koje se osjetilo i kod nas

FOTO: Facebook

Snažan potres koji je u subotu navečer zatresao Bosnu i Hercegovinu, a osjetio se i u dobrom dijelu Hrvatske, prema dosadašnjim informacijama izazvao je materijalne štete, ponajviše u epicentralnom području u Zenici i okolici.

U Žepču je pak nadzorna kamera zabilježila sam trenutak podrhtavanja za koje hrvatska Seizmološka služba javlja da je imalo magnitudu 5.1 prema Richteru, dok je procjena Europsko-mediteranskog seizmološkog centra nešto manja, i iznosi 4.7.

Jeziva snimka iz Žepča

Na snimci koja je objavljena na društvenim mrežama vidi se parkirani automobil na kojemu se, uslijed podrhtavanja, u jednom trenutku upali alarm, a u pozadini se također čuje pomalo zastrašujući zvuk koji je izazvao potres. Sve je potrajalo nekoliko sekundi.

Žepče

Posted by 072info on Saturday, December 30, 2023

 

Na magistralnoj cesti kod Zenice potres je izazvao odron, a kamenje koje se survalo na prometnicu pogodilo je jedan automobil u vožnji koji je oštećen,. U samoj Zenici bilo je manjih materijalnih šteta, a dio građana je u strahu od novih podrhtavanja izašao na ulice na kojima je bilo odlomljenih komada fasada s nekih zgrada. U gradu i okolici je ozlijeđeno četvero ljudi, a dvoje je hospitalizirano.

U Hrvatskoj se ovo podrhtavanje najviše osjetio u Slavoniji, ali stigla su izvješća i o blagom ljuljanju na području Karlovca, Siska pa i nekih dijelova Dalmacije.