Nestvarne snimke iz Pekinga: raspao se vlak podzemne željeznice, više od stotinu ljudi ima prijelome kostiju

Posljednja dva vagona odvojila su se od ostatka vlaka

FOTO: X

Više od 100 osoba završilo je s prijelomima kostiju nakon nesreće u pekinškom metrou za vrijeme najveće prometne gužve.

Kinesku prijestolnicu pogodile su snježne oluje, što je utjecalo na uvjete u prometu i rezultiralo kašnjenjima u prijevozu diljem grada. Do nesreće je došlo jučer poslijepodne u nadzemnom dijelu pruge, kada su se posljednja dva vagona metroa odvojila od vagona ispred njih, piše Guardian.

Ukupno je 515 putnika iz metroa stiglo u bolnicu na pregled, od toga je njih 102 pretrpjelo prijelome, objavili su tamošnji mediji. Nitko nije smrtno stradao. Preliminarna istraga incidenta pokazala je da je snježno vrijeme uzrokovalo skliske pruge i “degradaciju signala”, što je rezultiralo nesrećom, navodi se u izvješću.

Pokušavali razbiti prozore

Kaotične snimke na društvenim mrežama prikazuju putnike na podu i djelomične nestanke rasvjete u vagonima, dok su neki putnici koristili čekiće za hitne slučajeve kako bi pokušali razbiti prozore i pobjeći.

“Iskreno se ispričavamo zbog nesreće koja se dogodila večeras”, objavio je Beijing Subway, operater vlaka. “Putnici koji su tijekom evakuacije napustili objekt bez pratnje i koji se ne osjećaju dobro mogu nam se obratiti u bilo kojem trenutku. Mi ćemo preuzeti troškove skrbi”, dodali su.