Video. Rusi oborili ukrajinski dron, njegovo streljivo zapalilo spremnike nafte u Brjansku. Oblak dima prekrio područje

Prema prvim informacijama, nitko nije ozlijeđen

FOTO: Twitter

Spremnici nafte u skladištu u gradu Klinci u ruskoj regiji Brjansk zapalili su se nakon što je vojska oborila ukrajinski dron koji je pokušavao napasti ciljeve u gradu, rekao je u petak regionalni guverner Aleksander Bogomaz. Prema prvim informacijama, nitko nije ozlijeđen, rekao je Bogomaz i dodao da vatrogasne ekipe gase požar.

“Ministarstvo obrane oborilo je bespilotnu letjelicu radio-elektroničkim sredstvima. Kada je zračna meta uništena, njezino streljivo palo je na područje skladišta nafte Klinci”, napisao je Bogomaz u aplikaciji za razmjenu poruka Telegram.

Neprovjerene snimke objavljene na društvenim mrežama pokazuju kako u mraku gori vatra duž nečega što izgleda kao spremnici. Ranije u petak rusko ministarstvo obrane priopćilo je da je uništilo ukrajinski dron na nebu iznad regije Brjansk, koja graniči s Ukrajinom.

Gađali i Sankt Peterburg?

Vlasti u regiji redovito javljaju o napadima dronovima iz Ukrajine. Dužnosnik kojeg je imenovala Rusija rekao je dan ranije da je Ukrajina pokušala i nije uspjela gađati dronom ruski naftni terminal u Baltičkom moru, što se čini kao rijedak pokušaj napada na objekt u Sankt Peterburgu.

Komentirajući taj incident, ministar ukrajinske vlade, kojeg citira novinska agencija Interfax-Ukrajina u četvrtak, rekao je da je Ukrajina pogodila mete u Sankt Peterburgu koristeći dron domaće proizvodnje koji je letio 1250 kilometara. Reuters nije mogao neovisno provjeriti izjave.