Video. Teretni zrakoplov hitno sletio u Miami, mrežama se širi video letjelice u plamenu

Došlo je do kvara motora nedugo nakon polijetanja

Kvar na motoru aviona
FOTO: Screenshot/X

Teretni avion zrakoplovne kompanije Atlas Aira bio je prisiljen hitno sletjeti u međunarodnu zračnu luku Miami zbog kvara na motoru nedugo nakon polijetanja.

“Posada Boeinga je slijedila sve standardne procedure i sigurno se vratila u Miami”, navela je kompanija u priopćenju. Dodaju da će biti provedena inspekcija incidenta koji se dogodio u četvrtak kasno navečer.

Na platformi X pojavile su se videosnimke aviona kojemu plamen izbija iz lijevog krila za vrijeme leta. Zasad nije moguće potvrditi autentičnost snimke, piše Reuters.

Sletio nakon 14 minuta leta

Avion se nakon otkrivenog kvara vratio i sletio u Miami 14 minuta nakon polijetanja. Riječ je o Boeingu 747-8, pokazuju podaci Flightawarea. Avion pokreću četiri mlazna motora General Electric GEnx. Vatrogasna služba Miamija stigla je po dojavi incidenta. Trenutno nema izvješća o ozlijeđenima, priopćeno je iz zračne luke.

To nije jedini incident povezan uz avione Boeing u posljednje vrijeme. Naime, Američka savezna uprava za zrakoplovstvo (FAA) je ranije priopćila da će 171 zrakoplov Boeing MAX 9 ostati prizemljen dok agencija ne bude sigurna da mogu sigurno letjeti.

Kompanija Alaska Airlines je i prije objave FAA-e prizemljila svojih 65 takvih zrakoplova dok se ne obave sigurnosne provjere. Odluka je uslijedila nakon incidenta koji se dogodio nedugo nakon što je let Alaska Airlinesa poletio iz međunarodne zračne luke Portland prema Los Angelesu. Zrakoplovu, koji je prevozio 171 putnika i 6 članova posade i tada bio na visini od gotovo 5000 m, odlomila su se vrata i trupa.