Video. S aviona u SAD-u usred leta otpao prozor i dio trupa, prijevoznik će prizemljiti flotu Boeinga

Boeing 737 Max 9 opet ima problema

FOTO: TikTok

Američki avioprijevoznik Alaska Airlines prizemljio je sve avione Boeing 737 Max 9 u svojoj floti nakon što je na jednom od aviona nedugo nakon polijetanja otpao prozor i dio trupa. Naime, jedan od aviona jučer je morao prisilno sletjeti nedugo nakon polijetanja iz Portlanda u saveznoj državi Oregon.

U avionu je bio 171 putnik i 6 članova posade, a kako kažu iz Alaska Airlinesa, avion je sigurno sletio. Letio je za Ontario u saveznoj državi Kaliforniji. Iz tvrtke su rekli kako su iz predostrožnosti privremeno prizemljili flotu od ukupno 65 aviona Boeinga Max-9. Boeing je rekao da radi na prikupljanju više informacija i da je spreman podržati istragu incidenta.

Čini se da fotografije zrakoplova pokazuju da se panel koji se može koristiti kao stražnji izlaz u kabini odvojio od zrakoplova, rekli su Flightradar24 i sigurnosni analitičari. Na društvenim mrežama pojavile su se fotografije na kojima na zrakoplovu nedostaju prozor i dio bočne stijenke. Bile su spuštene maske za kisik.

Stražnje kabine za evakuacija

MAX 9 ima vrata stražnje kabine iza krila koja se mogu aktivirati u zbijenim konfiguracijama sjedala kako bi se zadovoljili zahtjevi evakuacije, rekao je Flightradar24. No ta vrata su trajno “blokirana”, odnosno deaktivirana na zrakoplovima Alaska Airlinesa. Ta vrata potječu od ranijeg modela – 737-900ER.

Nekoliko operatera tog modela koji ne treba dodatna sjedala odlučilo se blokirati vrata prije isporuke, smanjujući težinu i čineći kabinu fleksibilnijom. Boeing i Alaska Airlines nisu odmah odgovorili na zahtjev da se oglase o vratima.

I prije je bilo velikih problema

 

Max je najnovija verzija Boeingovog slavnog modela 737, a često se koristi na letovima unutar SAD-a. U upotrebu je ušao u svibnju 2017. Dva zrakoplova Max 8 srušila su se 2018. i 2019., pri čemu je poginulo 346 ljudi zbog čega je došlo do gotovo dvogodišnjeg prizemljenja svih Max 8 i Max 9 diljem svijeta.

Vratili su se u službu tek nakon što je Boeing napravio izmjene u sustavu automatizirane kontrole leta koji je bio krivac za nesreće. Novi MAX 9 isporučen je Alaska Airlinesu krajem listopada, a certificiran je početkom studenog, prema podacima FAA-e.