Video. Tijekom teških borbi u Sudanu izbio požar na slavnom neboderu. Arhitektica: 'Ovo je bolno'

Za sada nema izvješća o ozlijeđenima ili poginulima u požaru

FOTO: Twitter/sudanwarmonitor

Tijekom teških borbi između vojske i suparničkih snaga u Sudanu, u više zgrada izbio je požar. Zapalio se tako i poznati toranj naftne kompanije Greater Nile Petroleum u Kartumu. Društvenim mrežama šire se snimke nebodera u plamenu.

“Ovo je doista bolno”, rekla je Tagreed Abdin, arhitektica koja je radila na neboderu, u objavi na X-u, bivšem Twitteru.

‘Besmisleno uništavanje’

Smješten u blizini rijeke Nil, ovaj 18-katni neboder naftne kompanije jedna je od najprepoznatljivijih znamenitosti u Kartumu, glavnom gradu Sudana. Arhitektica Abdin rekla je da neboder definira horizont grada i izrazila žaljenje zbog “takvog besmislenog uništavanja”.

Za sada nema izvješća o ozlijeđenima ili poginulima u požaru. Sukob u Sudanu izbio je sredinom travnja jer su višemjesečne napetosti između generala sudanske vojske Abdela Fataha Burhana i njegovog suparnika, generala Mohameda Hamdana Dagaloa koji zapovijeda paravojnim snagama RSF prešle u otvorenu borbu. Do sada je više od milijun ljudi bilo je prisiljeno napustiti zemlju, prema podacima UN-a.