Video. Vlak iskočio iz tračnica i zapalio se u blizini San Francisca, ima ozlijeđenih

Nekoliko osoba lakše je ozlijeđeno, a više automobila oštećeno nakon što je vlak izletio iz tračnica pa se zapalio

Željeznička nesreća u SAD-u
FOTO: Screenshot/X

Vlak na liniji Bay Area Rapid Transit u saveznoj državi Kaliforniji zapalio se u ponedjeljak nedugo nakon izlaska sa željezničke stanice.

Dva vagona vlaka koji je iz Orinde krenuo za Lafayette izletjela su iz tračnica i buknuo je požar, a nekoliko je osoba lakše ozlijeđeno, navode u agenciji za promet. Nakon toga je blokiran i cestovni promet dionicom na kojoj je došlo do nesreće.

Putnici iz vlaka su evakuirani, a vatrogasci su ugasili požar koji je, osim vlaka, zahvatio i dva automobila. Nekoliko putnika prevezeno je u obližnje bolnice s lakšim ozljedama, a ostali su se pješice vratili do stanice Orinda.

‘Čule su se eksplozije’

“Vlak je kasnio, a kad je napokon krenuo, čulo se nekoliko glasnih eksplozija, vidio sam dim kako se diže između vagona”, rekao je jedan od putnika Enrique Gonzalez. “Sjedio sam pored prozora i vidio da je buktinja sve veća”, dodao je.

Do izlijetanja s tračnica došlo je na dijelu željeznice koji služi kao skretnica.

Zaposlenici željezničke kompanije pregledavaju tračnice, a interventne ekipe uklanjaju oštećene automobile. Prekid prometa utjecao je na desetke tisuća ljudi, piše ABC News.