Vlasnik ilegalnog restoran u kojem je jeo Milanović mora platiti ogromnu kaznu

Predsjednik nije potvrdio da je posjetio sporni restoran

EKSKLUZIVNO  09.08.2013., Hvar - Hrvatski premijer Zoran Milanovic uz pratnju policijskog vozila rekreirao se trcanjem.rPhoto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
FOTO: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Andro Slavić, vlasnik ilegalnog restorana u viškom akvatoriju kojeg je nedavno navodno nedavno posjetio i predsjednik Zoran Milanović, mora platiti preko 600 tisuća kuna kazne i sudskih troškova, priopćio je DORH.

Županijsko državno odvjetništvo podnijelo je 22. srpnja tužbu protiv društva Crnilo d.o.o. i Slavića zbog nelegalnog posjeda i korištenja zemljišta na otoku Velom Budikovcu.

“Presudom zbog ogluhe i presudom Trgovačkog suda u Splitu od 23. studenog 2021. usvojen je tužbeni zahtjev u odnosu na Andru Slavića te mu je naloženo predati u posjed Republici Hrvatskoj gore navedene nekretnine i isplatiti iznos od 562.843,55 kuna, kao i troška parničnog postupka u iznosu od 56.284,00 kuna”, navodi se u priopćenju DORH-a.

Nasilno ušao u prostor 2009. godine?

Tuženici su protiv navedene presude izjavili žalbu. DORH navodi da su tuženici (Slavić i Crnilo d.o.o) zatražili povrat u prijašnje stanje zbog propuštanja roka za davanje odgovora na tužbu. Međutim, navedeni prijedlog tuženika je odbačen kao nepravovremen, a tuženici su i protiv tog rješenja podnijeli žalbu. Drugostupanjski sud do danas nije donio odluku o njihovoj novoj žalbi.

Što se tiče protupravne gradnje, Građevinska inspekcija podnijela je kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja. Općinsko državno odvjetništvo u Splitu je povodom navedene kaznene prijave nalogom odredilo Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj provođenje izvida koji su u tijeku.

Podsjetimo, Slobodna Dalmacija je početkom prošlog tjedna objavila ispovijest Višanina Ivana Pavičevića o tomu kako Slavić u njegovoj kući posluje nelegalno već skoro 15 godina te da je u taj prostor ušao nasilno 2009. godine.

‘Slavić je tu gradio kao da je sve njegovo’

“Slavić je tu gradio kao da je sve njegovo, postavlja glamping šatore na državnom zemljištu bez ikakve dozvole ili koncesije, betonira nasred plaže, ruši mi kuću pa je nadograđuje, širi se, gradi dodatne objekte po otoku, i to sve na državnom zemljištu”, rekao je, a te navode novinarima je potvrdila i njegova supruga Katja.

Pavičević je rekao da je restoran posjetio i Milanović, ali predsjednik nije ni potvrdio niti demantirao informacije.