Vlasnik kafića u centru Zagreba kojeg su napali pijani Rumunji: 'Na silu su htjeli piće'

'Oni su nekog nazvali, ne znam točno koga, te ih je nakon toga sigurno došlo 20'

Policija, ilustracija
FOTO: Slaven Branislav Babic/PIXSELL

Sinoć se u centru Zagreba dogodio neugodan incident u kojem su vlasnika kafića verbalno i fizički napali strani državljani, piše portal 24sata. Sve se odvilo u 22:30 u kafiću u Ulici Vjekoslava Klaića.

Policija je potvrdila kako su zbog ovog događaja privedena četiri državljana Europske unije, konkretno Rumunjske. Vlasnik kafića “Kavalir”, Enes Delić, prepričao je svoje iskustvo.

“Prvo su došli na piće, zamolili su nas da ih poslužimo. Poslužio sam ih iako nisam radio, izašao sam im u susret. Otišli su u susjedni prostor gdje je pizzerija, tamo su valjda nešto pojeli. Nakon toga su se vratili ovdje, te su bili jako neugodni”, rekao je Delić.

Razbacali su inventar

Kaže da kafić u trenutku incidenta nije radio. Zatvara se u 22 sata, ali je duže ostao na poslu jer ga je htio počistiti. U jednom trenutku su došli, kako kaže, vidno pijani muškarci. “Na silu su htjeli piće, a ja ih ne mogu niti poslužiti, niti im naplatiti jer je kafić bio zatvoren”, rekao je.

Jedan od muškaraca se pobunio i uputio mu, kako kaže, vulgarne riječi. Delić ga je zatim primio za ruku i htio izbaciti van, a zbog toga ga je ekipa napala.

“Nakon toga, nakon naguravanja, prijatelj koji je bio sa mnom mi je pomogao da ih izbacim van, dosta se založio van kafića, ja sam mu govorio da se vrati, da zatvorimo. Tako je i bilo, zatvorili smo vrata”, rekao je.

‘Dosta ih se razbježalo’

Međutim, napadači su potom porazbacali stolice i stolove ispred kafića. “Oni su nekog nazvali, ne znam točno koga, te ih je nakon toga sigurno došlo 20. Prema onome što sam čuo od policije svi su stranci, odnosno Rumunji. Ja sam u tom trenutku bio prisiljen zvati policiju, krenuli su na nas, krenuli su razvaliti cijeli kafić. Sva sreća policija je brzo intervenirala i spasila cijelu situaciju”, rekao je.

Dodaje da ih se dosta razbježalo te su uhićena samo četvorica. Na pitanje o tomu tragaju li još za kime, iz Policijske uprave zagrebačke samo su poručili kako je kriminalističko istraživanje još u tijeku, javlja portal 24sata.