Vlasnik onog psa na Braču ima burnu prošlost. Zivkao policiju, prijetio bacanjem bombe: 'Skupljat ću vas lopaticom'

Gospodin ima pravomoćnu presudu

PRODUCTION - 12 July 2023, Brandenburg, Eisenhüttenstadt: An American Staffordshire Terrier lies in its place at Jana Feister's animal shelter by the lake. (to dpa: ""If I don't help, no one will" - Jana Feister rescues animals") Photo: Patrick Pleul/dpa (Photo by PATRICK PLEUL / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)
FOTO: Patrick Pleul/dpa (Photo by PATRICK PLEUL / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP) / Ilustracija

Državno odvjetništvo zatražilo je pritvor za 43-godišnjaka čiji je pas na Božić na rivi u Milni na Braču napao drugog psa i dvije žene iz Slovenije, piše Dalmatinski portal.

Policija ga sumnjiči za puštanje američkog staforda bez nadzora te prijetnju policajcima na intervenciji kojima je navodno kazao da će ih ubiti nakon što je jedan službenik ustrijelio i usmrtio njegova psa.

No, 43-godišnjak negira sve što mu se stavlja na teret te tvrdi da je pas bio u ograđenom dvorištu i da je netko otvorio vrata. Kazao je da je pas bio mrtav kada je došao na mjesto događaja te da u tom trenutku nije znao što je posrijedi.

Ranije prijetio policajki

Do psa je, tvrdi, pokušao doći, ali mu to policajci nisu dozvolili, nakon čega je uhićen i sproveden u Split. Istaknuo je i kako s psom nikada nije bilo problema. Kako piše Dalmatinski portal, vlasnik psa je nedavno pravomoćno osuđen na godinu dana zatvora zbog prijetnje policajki u Omišu.

Pijan je nazvao i poručio da će postaju raznijeti bombom i da će policajce skupljati lopaticom. Tražio je manju kaznu, no sud ga je odbio. Propisano mu je liječenje ovisnosti.