Vlasnik psića kojeg je rastrgao staford: 'Tukla su ga četvorica ili petorica muškaraca, nije puštao Rija iz čeljusti'

Vlasnica kaže da joj je staford iščupao maltezera iz ruku

FOTO: DALIBOR URUKALOVIC/PIXSELL

Oglasila se gospođa čiji je psić stradao u brutalnom napadu koji se dogodio jučer poslijepodne u Puli. Američki staford, čiji vlasnik tada nije bio u blizini, nasrnuo i potom rastrgao malog maltezera Rija, koji je sa svojom 69-godišnjom vlasnicom bio na Sajmu knjiga u Puli.

Vlasnica ubijenog psa Nevenka Vladišković opisala je mučan događaj za Novu TV. Kaže da joj je staford iščupao maltezera iz ruku, i dodaje kako se borila da ga spasi. “Doživjela sam šok. Kako ga je vukao. Ja na jednu, pas na drugu stranu, imala sam samo u glavi da spasim Ria, mog psića.”

‘Udaralo ga je četvero ili petero muškaraca…’

Borba je trajala 10-ak minuta, ali psiću nije bilo spasa. “Četvorica ili petorica muškaraca su ga tukla, on nije puštao Ria iz čeljusti. Dobro da nije nekoga od njih napao”, rekao je vlasnik ubijenog psa Franko Vladišković.

Policija je danas utvrdila da je pas u vlasništvu 44-godišnjaka te da je pobjegao s obližnje adrese. Po staforda su nakon napada došli djelatnici azila za životinje i smjestili ga u njihove prostorije. Točne okolnosti događaja se i dalje utvrđuju te će o napadu biti izviješten nadležni veterinarski inspektorat.