Užas u Puli: Staford rastrgao maltezera pred očima vlasnice, iz azila došli sat vremena nakon napada

Stafordski terijer bio je bez vlasnika u blizini, čeka se očitovanje čipa

Staford uživa u igri na Dunavu 29.10.2018., Vukovar - Stafordski bulterijer toplo vrijeme proveo u igri uz rijeku Dunav.  r"nPhoto: Davor Javorovic/PIXSELL
FOTO: Davor Javorovic/PIXSEL/Ilustrativna fotografijaL

U poslijepodnevnim satima dogodio se krvavi napad psa na Sajmu knjiga u Puli. Na malog maltezera, kojeg je čuvala njegova vlasnica, nasrnuo je stafordski terijer bez vlasnika u blizini. Unatoč pokušajima starije gospođe, vlasnice 3-godišnjeg maltezera Ria, i ostalih ljudi koji su se tamo zatekli da razdvoje staforda i psića, napad je završio tragično, piše Istra24.

Nakon što ga je usmrtio, staford je maltezera odvukao malo dalje od mjesta napada, na terasu na kojoj mu nitko nije mogao prići. Staford bez vlasnika tamo se igrao s tijelom malenog maltezera.

Organizatori sajma su zbog šokantnog događaja zatvorili ulaze u dvoranu, te ih držali zatvorenima sve do dolaska predstavnika gradskog skloništa za pse, sat vremena nakon napada.

Vlasnica nije ozlijeđena

Kada je napokon došao zaposlenik azila, vrlo je lako zavezao staforda te ga ukrcao u kombi. Stigli su i policajci koji su razgovarali sa starijim bračnim parom, vlasnicima ubijenog maltezera. Čeka se očitovanje čipa kojeg navodno staford ima.

U kratkom zagovoru za Istru24, vlasnica maltezera kazala je da je dobro da staford nije i nju napao. “Rio je bio pametan kao čovjek”, rekla je u suzama, dok je njen suprug davao podatke policiji.