Vozač kamiona koji je u Zagrebu pregazio djevojčicu ne ide u istražni zatvor

Odvjetništvo će se žaliti na donesenu odluku

08.09.2023., Zagreb - Prometna nesreca na kolniku ulice Zitnjak gdje je doslo do naleta teretnog vozilo na dijete uslijed cega je dijete preminulo. Ocevid je u tijeku.  Photo: Matija Habljak/PIXSELL
FOTO: Matija Habljak/PIXSELL

Vozač (45) koji je u petak kamionom naletio na devetogodišnju djevojčicu na zagrebačkom Žitnjaku i usmrtio je, pušten je te ne mora u istražni zatvor, potvrdili su iz Općinskog kaznenog državnog odvjetništva u Zagrebu za RTL Danas.

Noć je proveo u pritvoru, a nakon što je ispitan, predloženo je određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, no sudac je taj prijedlog odbio.

“Po primitku pisanog otpravka protiv tog rješenja podnijet će se žalba”, poručuju iz Općinskog kaznenog državnog odvjetništva Zagreb.

Neispravne kočnice na kamionu

Podsjetimo, do nesreće je došlo u petak oko 12:30 kada je vozač kamiona naletio na devetogodišnjakinju koja je prelazila zebru. Izvanrednim tehničkim pregledom utvrđena je tehnička neispravnost uređaja za kočenje na kamionu.

Policija je u izvješću s detaljima nesreće utvrdila i da se vozač zebri približavao neprilagođenom brzinom te da je ignorirao prometne znakove “Stajalište autobusa” i “Obilježeni pješački prijelaz”.