Vozač ubio maturanticu pa brodom pobjegao na obližnji otok. Priča se da je otprije poznat policiji: 'Zašto joj nije pomogao?'

Noćas je u Tribunju poginula 19-godišnja djevojka. Neodgovorni vozač pregazio ju je dok je hodala nogostupom pa pobjegao

17.12.2023.,Tribunj - Mjesto gdje se nocas poginula jedna osoba.  Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL
FOTO: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Noćas se u Tribunju dogodila teška prometna nesreća u kojoj je poginula 19-godišnja djevojka. Poginula je sportašica, učenica srednje škole, mlada djevojka čiji je život prekinuo neodgovorni vozač.

Nakon što je pregazio djevojku koja se navodno vraćala s koncerta i bila na stotinjak metara od svoje kuće, umjesto da stane i pomogne joj, vozač je dao po gasu i pobjegao.

“Poznavao sam djevojku i njenu cijelu obitelj poznajem. Krasna djevojka, učenica četvrtog razreda srednje škole stradala je na nogostupu u blizini svoje kuće. Ovo je užas, velika tragedija i cilo misto je zavijeno u crno”, rekao je načelnik općine Tribunj Marko Grubelić za Večernji list.

Pobjegao brodom na otok

“Mogu se čuti svakakve priče o tome tko je autom udario u djevojku i skrivio ovu tragediju, ali ne bih o tome iako mi nije jasno zašto je pobjegao i nije pogledao može li joj pomoći. Svi su u šoku jer se svi ovdje poznajemo”, rekao je mještanin Tribunja.

Nakon objave o tome da je jedna osoba privedena Večernji je dobio informaciju da se navodno radi o sumještaninu tragično stradale djevojke i osobi koja je otprije poznata policiji. Počinitelj je nakon tragedije pobjegao i ostavio automobil na manje od kilometar od mjesta nesreće.

Potom se navodno pješke vratio kući pa brodom pobjegao na jedan obližnji otok gdje ga je policija pronašla. Iz policije nisu htjeli potvrditi ove navode.

Policija mu je brzo ušla u trag

Policija je nešto iza podneva priopćila da je nedugo nakon prometne nesreće pronađen automobil koji je sudjelovao u nesreći. Kratko nakon toga javili su da su pronašli i vozača automobila.

Kriminalističkim istraživanjem koje će provesti bit će utvrđene sve okolnosti ove prometne nesreće koja je stanovnike Tribunja zavila u crno.

U ranijem izvješću iz policije su naveli da je vozač automobila šibenskih registarskih oznaka, u lijevom zavoju u usponu vozio prebrzo pa je izgubio kontrolu nad vozilom. Potom je izletio na uzdignuti betonski nogostup te naletio na 19-godišnju pješakinju koja je preminula na mjestu nesreće.