Zadranki se javio neki tip i prodao joj priču da je broker. Iskeširala mu 11.000 eura za nepostojeće dionice

Kad je novac nestao, shvatila je da je prevarena

FOTO: Davor Puklavec/PIXSELL

Dvije žene iz Zadra našle su se na meti prevaranata. Policija je otkrila detalje dva odvojena slučaja u kojima su žrtve ostale bez ogromnih novčanih iznosa.

Jedna od prevarenih žena je 58-godišnjakinja koja je u rujnu putem interneta stupila u kontakt s nepoznatim muškarcem. On joj se predstavio kao posrednik za trgovinu dionicama te joj je ponudio kupnju dionica. Ona je na to pristala i potom svojom bankovnom karticom autorizirala više novčanih transakcija u ukupnom iznosu od oko 11.000 eura, nakon čega je shvatila da je prevarena i događaj prijavila policiji.

Prevarili je preko oglasnika

Istraga je u tijeku i u slučaju 43-godišnje žene koja je na internetu oglasila prodaju jednog proizvoda, nakon čega joj se javila nepoznata osoba. Ženi je ta osoba poslala poveznicu, koja je na prvi pogled nalikovala na stranicu jedne od banaka, kako bi joj na bankovni račun bio uplaćen novčani iznos za ono što je prodavala.

Žena je nekoliko puta pokušala potvrditi autorizaciju, no svaki put bi joj aplikacija dojavila pogrešku. Tek kasnije je shvatila da je prevarena i da joj s računa nedostaje 5000 eura.