Zagreb uvodi novi način kontrole parkiranja. Vozačima će uskoro biti teže izvući se od neplaćanja

Nabavili su dva auta koja će voziti gradom i provjeravati plaćanje parkinga

FOTO: Sanjin Strukic/PIXSELL

Grad Zagreb uvodi novi način kontrole parkinga. Točnije, Grad je nabavio dva vozila Toyota Corolla Hybrid sa sustavom za prepoznavanje registracija s kojima će nadzirati i kontrolirati naplatu parkiranja, piše Index.

Vozila će u akciju krenuti iduće godine, no auti su se već provozali Zagrebom. Svaki od njih ima jasno vidljiv natpis “kontrola parkinga”, a zadaća će im biti očitati tablice i u sustavu provjeravati je li plaćeno parkiranje. Zatim će kontrolori na licu mjesta izdavati dnevnu parkirališnu kartu onima koji nisu platili parkiranje.

U tijeku je testna faza

“Podružnica Zagrebparking, u sklopu obavljanja komunalne djelatnosti usluge parkiranja na uređenim javnim površinama, unaprjeđuje svoje poslovanje uvođenjem suvremenih tehnologija. U cilju bržeg i efikasnijeg nadzora i kontrole naplate parkiranja, kao potpora postojećim kontrolorima, podružnica Zagrebparking opremila je dva vozila sustavom za prepoznavanje registarskih oznaka vozila”, kažu iz Zagrebačkog Holdinga za Index.

Sustav za prepoznavanje registarskih oznaka trenutno je u testnoj fazi i prilagođava se centralnom sustavu automatske naplate i kontrole parkiranja podružnice Zagrebparking, rekli su iz Holdinga.