Zagrepčanka se ušuljala u kardiološku kliniku na Rebru, pričekala zgodan trenutak pa maznula holter EKG-a. Policija je našla nakon tri tjedna

Uočila ga je u hodniku i odlučila iskoristiti priliku

Holter ecg 
Installation of a Holter ECG in a 40-year-old patient. Examination intended to highlight a heart rhythm disorder. (Photo by Pascal Bachelet / BSIP / BSIP via AFP)
FOTO: BSIP via AFP / Ilustracija

Zagrebački policajci ulovili su 45-godišnjakinju koja je još krajem prosinca s kardiološke klinike KBC-a Rebro u Zagrebu ukrala holter EKG-a, odnosno uređaj za praćenje i bilježenje otkucaja srca. Žena je 28. prosinca ušetala u kliniku oko 7:20 ujutro i na hodniku uočila uređaj te je pričekala pogodan trenutak da ga zgrabi.

Kako navode u policiji, holter je zajedno s torbicom za njegovo nošenje i pripadajućim kabelom naprosto uzela iz plastične kutije u kojoj se nalazio i napustila kliniku.

Oduzeli joj uređaj

Odmah je pokrenuta istraga, a nakon što su policajci bili sigurni kod koga je završio ovaj medicinski uređaj, zakucali su 45-godišnjakinji na vrata te su joj ga oduzeli i vratili na Rebro. Kradljivica nije uhićena, ali protiv nje slijedi posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu koje će odlučiti o daljnjem kaznenom progonu.

Holter srca, inače, nije velik uređaj. Radi na baterije, a nosi se za pojasom ili na remenu preko ramena. Kako se navodi na stranici Centromedica, povezan je s kožom prsišta pomoću najmanje tri, a najčešće više metalnih elektroda koje se na kožu pričvršćuju ljepljivim gelom. Memorijska kartica uređaja digitalno pamti sve promjene u radu srca pacijenta.