Zagrepčanka teško ozlijeđena nakon pada zbog naglog kočenja tramvaja. ZET-ovac nije imao izbora, divljak mu je oduzeo prednost

Mladi državljanin Slovenije skrenuo je ulijevo preko pune linije

02.09.2018., Zagreb - Zavrsni radovi na sanaciji tramvajskog kolosijeka na raskrizju Av. M. Drzica i Ulice kneza Branimira. rPhoto: Davor Visnjic/PIXSELL
FOTO: Davor Visnjic/PIXSELL/Ilustracija

Zagrebačka policija izvijestila je kako je u ponedjeljak navečer u tramvaju teško ozlijeđena 72-godišnja putnica.

Kako navode iz policije, 25-godišnji državljanin Slovenije je vozio Ulicom kneza Branimira u smjeru istoka, a dolaskom do kućnog broja 7 skrenuo je ulijevo, preko pune linije na kolniku, nakon čega se nastavio kretati u smjeru sjeverozapada, preko tramvajske pruge. Pritom, iako je to bio dužan, nije propustio tramvaj.

Gospođu prebacili u bolnicu

Tako je prisilio 58-godišnjeg ZET-ovca, koji se kretao južnim tramvajskim tračnicama, na naglo usporavanje, uslijed čega je pri kočenju 72-godišnja putnica pala. Gospođa je teško ozlijeđena te joj je liječnička pomoć pružena u Kliničkoj bolnici Merkur.

Protiv 25-godišnjaka policija je Općinskom kaznenom državnom odvjetništvu u Zagrebu podnijela kaznenu prijavu zbog izazivanja prometne nesreće iz nehaja.