Zatvorenik iz Lepoglave planirao ubojstvo sutkinje. Cimeru otkrio detalje: 'Svaki dan ide majci na grob, stavit ću bombu u cvijeće'

Odlučio se braniti šutnjom, ali cimer kojemu je to ispričao svega se sjeća

FOTO: PIXSELL/Ilustracija

Darijo R. (45) služio je zatvorsku kaznu u Izdvojenom odjelu Kaznionice u Lepoglavi kada je svojem cimeru iz ćelije rekao da će likvidirati sutkinju Županijskog suda u Varaždinu. Kazao mu je i detalje, kako to planira napraviti, što je njegovog cimera navelo da sve dojavi navedenoj sutkinji.

„Kad izađem iz zatvora, likvidirat ću sutkinju Županijskog suda u Varaždinu. Postavit ću joj ručnu bombu u cvjetni aranžman na grobu njezine majke. Ako ne tako, naći ću neki drugi način da je riješim”, kazao je Darijo R. Nakon što je njegov cimer pismom sve dojavio sutkinji, po Darija R. je u Lepoglavu stigla policija.

Tada je, kao istražni zatvorenik, zaradio i prijavu za prijetnje smrću. Kako piše Jutarnji, on je trenutno na izdržavanju zatvorske kazne u splitskom zatvoru, dok za prijetnje smrću koje je iznio na račun sutkinje još čeka suđenje.

Brani se šutnjom, ali cimer sve otkriva

Prema prijavi, prijetnje su uslijedile zbog netrpeljivosti prema sutkinji istrage koja je prema njemu postupala po službenoj dužnosti. Zbog toga mu prijeti još 14 mjeseci, a odlučio je braniti se šutnjom.

No, cimer iz Lepoglave svega se sjeća. “Dok je Darijo konzumirao Suboxone, vrijeđao je varaždinsku sutkinju. Zatim joj je počeo prijetiti govoreći da je o njoj prikupio sve informacije pa i one da zna gdje živi kao i da živi sama”, kazao je.

“Spomenuo je i da zna da svaki dan posjećuje majčin grob na varaždinskom groblju i da će osobno, kad izađe, postaviti bombu u cvjetni aranžman. Sve to mi se činilo ozbiljno što govori”, dodao je cimer N.D. koji, čini se, pokušava ishoditi smanjenje kazne u zamjenu za informacije.

‘Konzumira droge, ima probleme s agresijom’

Sutkinja koja je dobila pismo iz Lepoglave u kojemu joj N.D. govori za plan Darija R. kaže da je prvo mislila kako si on samo želi smanjiti kaznu istražnog zatvora, jer je u pismu napisao da će joj dati informacije ako mu pomogne. No, kada su joj policajci uručili poruku o pravima žrtve, saznala je da bi Dario R. bio osoba koja je pripremala ubojstvo.

Njemu je, prisjetila se, osobno određivala istražni zatvor 3. listopada 2022. “Osobnim zapažanjem sam primijetila da se radi o konzumentu droge koji ima problema s agresivnim ponašanjem i da bi radi toga prijetnje, poput postavljanja bombe na grob moje pokojne majke kojeg često posjećujem, mogao ostvariti”, kazala je.

Dario R. inače, kada nije u zatvoru, prebiva u Podravini. Iza sebe ima nekoliko bezuvjetnih osuda zbog prijetnji smrću. U 2021. Je osuđen na godinu dana zatvora, a jednom mu se sudilo i zbog nasilja u obitelji te nanošenja ozljeda i oštećenja tuđe stvari radi čega je 2022. osuđen na godinu i osam mjeseci, piše Jutarnji.