Zbog olujne bure upaljen crveni meteoalarm u dvije regije, za neka vozila zabranjen promet Jadranskom magistralom

Najviša dnevna temperatura većinom će se kretati od 20 do 25 stupnjeva, na obali i do 29

FOTO: Dusko Marusic/PIXSELL/DHMZ

Početak nove školske godine za većinu će učenika biti sunčan, ali i vjetrovit. Na Jadranu bi probleme mogla stvarati jaka bura s olujnim udarima, podno Velebita i Biokova i orkanskim, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda. Za područje Velebitskog kanala i srednje Dalmacije zbog bure je upaljen crveni meteoalarm.

Podno Velebita bit će jaka i vrlo jaka, mjestimice olujna bura, osobito ujutro i navečer. Najjači udari vjetra 35-90 čvorova (65-165 km/h). I podno Biokova moguća je olujna bura, osobito ujutro i navečer. Najjači udari vjetra 35-80 čvorova (65-150 km/h).

Zbog jakog vjetra na Jadranskoj magistrali (DC8) između Senja i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina), izvijestio je HAK.

Upozorenje DHMZ-a DHMZ

 

Temperatura zraka u postupnom porastu

Najviša dnevna temperatura većinom će se kretati od 20 do 25, na obali i otocima između 25 i 29 °C.

U nastavku tjedna, od utorka do četvrtka, na kopnu će biti djelomice ili pretežno sunčano, u gorskim krajevima povremeno s umjerenom naoblakom, prognozira meteorolog HRT-a Dragoslav Dragojlović. U prvom dijelu utorka bit će vjetrovito s umjerenim do jakim sjevernim i sjeveroistočnim vjetrom, koji će do kraja dana oslabjeti.

U srijedu i četvrtak vjetar većinom slab, a temperatura zraka u postupnom porastu. Idućih dana na moru bit će pretežno sunčano i vrlo toplo, mjestimice i vruće. U utorak još vjetrovito s jakom i olujnom burom, koja će u srijedu oslabjeti i okrenuti na sjeverozapadnjak.