Zbog svađe zapalila brodicu u marini na Ugljanu pa pobjegla, policija objavila detalje

Uhićena je u Zagrebu i predana zadarskoj policiji

24.03.2016., Otok Ugljan - Sutomiscica na otoku Ugljanu i Olive Island Marina. "nPhoto: Dino Stanin/PIXSELL
FOTO: Dino Stanin/PIXSELL

Policajci pomorske i aerodromske policije Zadar dovršili su istragu nad 33-godišnjakinjom zbog sumnje da je u Sutomišćici, na otoku Ugljanu, namjerno izazvala požar na plovilu u vlasništvu 52-godišnjaka. Incident se dogodio krajem siječnja, a u požaru je došlo do oštećenja stražnjeg dijela plovila.

Nakon što su obavili očevid, zadarski policajci su krenuli u potragu za počiniteljem. Zagrebačka policija je zatim uhitila 33-godišnjakinju na području Zagreba i predali je zadarskoj policiji.

Ciljano je došla na Ugljan

Sumnja se da je 33-godišnjakinja, zbog ranijih nesuglasica s trećom osobom, planirala počiniti kazneno djelo. Kupila je potrebne predmete 29. siječnja u Zagrebu te se automobilom tijekom noći dovezla na zadarsko područje. Sljedećeg jutra ukrcala se na trajekt za otok Ugljan.

Nakon toga se te večeri automobilom dovezla do mjesne marine u Sutomišćici gdje je u noći s 30. na 31. siječnja došla do plovila u vlasništvu 43-godišnjaka s kojeg je ukrala kanister s gorivom, a potom se odvezla do pristaništa gdje se na vezu nalazilo plovilo u vlasništvu trgovačkog društva 52-godišnjaka.

Zapalila brod i pobjegla u Zagreb

Zatim je na stražnji dio broda ubacila hepokocke pokraj kojih je ostavila upaljeni plinski plamenik, a potom i ukradeni spremnik s benzinom, nakon čega je odvezala jedan dio konopca s kojim je brod bio vezan za rivu, a drugi dio konopca prerezala oštrim predmetom. Potom se udaljila s mjesta događaja i pobjegla u Zagreb.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, zbog sumnje da je namjerno prouzročila požar na plovilu, čime je izazvala opasnost za imovinu većeg opsega kao i da je svojim radnjama izazvala opasnost za druge brodove koji su se nalazili u neposrednoj blizini broda i za onečišćenje mora na navedenom priobalnom području, protiv 33-godišnjakinje je podnesena kaznena prijava te je predana pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske.