Zbog velike pogreške Ine vozači u Dalmaciji nesvjesno točili pogrešno gorivo u svoja vozila. Mehaničari imali pune ruke posla

INA je obećala snositi eventualne troškove oko kvarova, tvrdi vozač

FOTO: Hrvoje Jelavic/PIXSELL/Ilustracija

Na benzinskoj crpki INA-e u Primoštenu na točioniku za Eurosuper gorivo, odnosno benzin, greškom se našlo dizelsko, doznaje Dalmacija Danas. Jedan motorist za spomenuti portal kazao je da su mnogi vozači u svoja vozila natočili pogrešno gorivo, te da su zbog toga pohitali u prve automehaničarske radnje.

“Da, to je točna informacija. INA je priznala grešku i mi smo reklamirali ovaj slučaj. Sigurno desetak ljudi bilo je oštećeno zbog točenja pogrešnog goriva”, kazao je motorist koji je u svoj motor također natočio neželjeno gorivo.

INA priznala grešku

INA je, tvrdi, uvažila prigovor oštećenih vozača, priznala pogrešku i obećala snositi eventualne troškove oko kvarova na automobilima i ostalim vozilima. “Odmah su obavili dodatne provjere. Na kraju su zaključili da su pogriješili te zabranili točenje na tom mjestu gdje je uliveno pogrešno gorivo”, kazao je za Dalmaciju Danas.

“Ja sam motorist, imam svoj moto klub i baš smo se spremali za jednu vožnju. Međutim, kako sam rekao, došlo je do pogreške, pa smo nekoliko sati morali ispumpavati gorivo iz motora. Moje vozilo je dosta novo, pa sam brzo primijetio da nešto nije kako treba”, dodao je.