Zelenski upozorio da Putin neće stati ako Ukrajina padne. Nabrojao je četiri zemlje koje bi Rusiji mogle biti nova meta

Ukrajinski predsjednik poslao je upozorenje Litvi, Latviji, Estoniji i Moldaviji

FOTO: AFP

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski poslao je zemljama u okruženju upozorenje na opasnost koja im prijeti. Smatra da bi, ako Ukrajina padne u ratu s Rusijom, četiri zemlje mogle biti nove mete ruskog predsjednika Vladimira Putina.

Njegovo upozorenje objavio je savjetnik ministra unutarnjih poslova Anton Geraščenko na platformi X. “Litva, Latvija, Estonija, Moldavija mogle bi biti sljedeće. I to je sigurno ako mi ne izdržimo”, rekao je.

Putin zaprijetio Finskoj i Švedskoj

“Nedavno smo čuli da su počeli govoriti o Finskoj, počeli su govoriti o neovisnosti Uzbekistana i tako dalje. Putin neće stati s ratom dok mi kolektivno ne zaustavimo”, upozorio je Zelenski.

Putin je zaprijetio Finskoj i Švedskoj da će biti problema budu li se pridružile NATO-u. Švedska je već upozorila svoje građane da postoji mogućnost od izbijanja rata.

Zelenski iznenada posjetio Litvu

Zelenski je jučer iznenada otputovao u Litvu. Danas je posjetio Estoniju, a očekuje se da će posjetiti i Latviju. Kazao je da su teme razgovora sigurnost, integracije u EU i NATO, suradnja u elektroničkom ratovanju i bespilotnim letjelicama te daljnja koordinacija europske potpore.

Iznenadni posjet Vilniusu, koji vjerno podržava Kijev, dolazi u trenutku kada se bliži druga godišnjica ruske invazije punog opsega na Ukrajinu.