Žena jutros upala u kuhinju varaždinskog prenoćišta za beskućnike, izbola troje ljudi

Sve tri osobe su prebačene u bolnicu, a napadačica je uhićena

FOTO: Pixsell

U varaždinskom prenoćištu za beskućnike jutros je 37-godišnja žena upala u prostor kuhinje i nožem izbola troje ljudi, priopćila je varaždinska Policijska uprava. Napad se dogodio oko 10 sati i 10 minuta u kuhinji Prenoćišta za beskućnike u Varaždinu, gdje je 37-godišnjakinja nožem ozlijedila osobe starosti 31, 42 i 52 godine, nanijevši im ubodne rane.

Prema najnovijim informacijama, djelatnica prenoćišta zadobila je površinsku ranu i otpuštena je iz bolnice. Dvije su osobe operirane, nakon što su zadobile ubod u vrat, odnosno trbuh, no izvan su životne opasnosti, izjavio je ravnatelj bolnice Damir Poljak.

Iz policije javljaju da je napadačica privedena u prostorije Policijske postaje Varaždin te da je u tijeku kriminalističko istraživanje kao i očevid na mjestu događaja. Zasad nema detalja o okolnostima ili motivima napada.

Gradonačelnik: ‘Sve nas je neugodno iznenadio događaj’

Gradonačelnik Neven Bosilj izrazio je žaljenje zbog nemilog događaja u prenoćištu i uputio podršku nastradaloj djelatnici i dvojici korisnika prenoćišta.

„Grad Varaždin zajedno sa Zavodom za socijalni rad – područnim uredom Varaždin i Udrugom Novi put, koja upravlja prenoćištem, želi osobama koje su se našle u nezavidnoj situaciji beskućnika pružiti što bolje uvjete. Do sada smo imali lijepa iskustva u druženju s korisnicima, posebno u blagdansko vrijeme. Nažalost, sve nas je neugodno iznenadio događaj u kojem su nastradale tri osobe”, izjavio je Bosilj.

Izrazio je nadu da će se ozlijeđeni brzo oporaviti te da će Prenoćište i dalje ispunjavati svoju svrhu i biti sigurno mjesto za sve osobe kojima je takvo mjesto neophodno. „Zaposlenicima Udruge Novi put koji brinu o beskućnicima izražavamo podršku te smo uvjereni da će unatoč ovom incidentu nastaviti svoj plemeniti rad”, poručio je Bosilj.