Uhićena žena koja je pred školom u Vinkovcima prijetila da će baciti bombu i vikala da ima listu za odstrel. Djeca sve slušala

Policija je potvrdila da je žena uhićena

Ilustracija
FOTO: Ivo Cagalj/PIXSELL/Ilustracija

Policijska uprava vukovarsko srijemska jučer je primila dojavu da je jedna žena prijetila u blizini osnovne škole u Vinkovcima. Kako doznaje Danas.hr, radi se o ženi koja je pred Osnovnom školom Bartol Kašić navodno prijetila djeci da će baciti bombu i da ima “listu za odstrel”.

“Intenzivno provjeravamo sve navode kako bismo utvrdili sve okolnosti. Slučaj je pod kontrolom policije”, rekao je glasnogovornik vukovarsko-srijemske policije Dragoslav Živković. Nešto kasnije je iz policije stigla i potvrda da je žena uhićena.

Jedna žena čije dijete ide u tu školu kazala je istom portalu kako nitko od djece iz razreda njene kćeri zbog ovog događaja danas neće ići u školu. Navodno se radi o jednom nižem razredu škole.

‘Već duže vrijeme prijeti’

“Sve se dogodilo ispred škole oko 14 – 15 sati. Naša djeca povukla su se u razred i plakala. Dobili smo poruku iz škole da dođemo po svoju djecu s obzirom na incident koji se dogodilo“, kazala je majka jednog djeteta iz škole.

“Riječ je o majci jednog djeteta iz našeg razreda koja već duže vrijeme prijeti, a jučer je našoj djeci osobno prijetila da će ih pobiti, da ima popis, bombu… Problem postoji odavno, jučer je kulminiralo i koliko znam, ravnateljica je pozvala policiju”, dodala je.

Ispričala je i kako su se roditelji već žalili jer je ista žena i ranije prijetila. “Zbog ranijih incidenata, ne samo s majkom, nego i zbog situacija s tim djetetom, moje dijete lani je imalo napadaje panike, proljeve, povraćanja. Problem postoji već odavno, ali sad se zaista bojimo”, dodala je majka.

Ravnateljica:

Ministarstvo obrazovanja je neslužbeno potvrdilo da je dobilo mail zabrinute majke. Danas.hr je prvo objavio da je žena navodno privedena, ali policija tu informaciju nije odmah potvrdila. Potvrdila ju je nešto kasnije, oko 14 sati u petak.

Prijetnje je za Danas.hr potvrdila i Vlasta Pavlović Elez, ravnateljica škole. “Jedna punoljetna ženska osoba u dvorištu škole izjavila da će baciti bombu na školu. Nekoliko učenika to je čulo. Odmah nakon što sam to saznala i mi smo obavijestili policiju koja je odmah izašla na teren“, kazala je.

“Nije bila dojava da je bomba u školi, nego da će je baciti na školu. Policija provodi istragu, a mi smo u školu postupili prema protokolu i pravilniku“, dodala je ravnateljica. Nije potvrdila je li žena koja je prijetila privedena.