Asju je neki monstrum propucao zračnicom i s tri štenca ju ostavio u kanalu; sad im pokušavaju pronaći dom

Kujica i štence pronašao je jedan gospodinu blizu Velike Gorice

ZADNJA IZMJENA: kol 22, 2018
Foto: Facebook Sklonište za životinje Velika Gorica

U Skloništu za životinje u Velikoj Gorici trenutno traže dom za jednogodišnju mješanku Asju i njezine dva i pol mjeseca stare štence. Oni su u skloništu završili prije dva tjedan, kada ih je u kanalu u Lukavecu, blizu Velike Gorice, pronašao jedan gospodin. Kad su ju pronašli, kujica je jako krvarila iz rane na glavi, ali tek su kasnije, nakon što su ju odveli veterinaru, shvatili da je propucana.

“Imala je dvije rane na licu. Ona ispod oka bila je veća i otvorena, krvarila je i bila gnojna. Rana iznad oka se već lagano zatvarala pa pretpostavljamo da je već neko vrijeme bila ranjena, ali ne znamo koliko. Tek kad je otišla na rendgen, shvatili smo da je propucana, i to zračnicom”, priča Martina Vujnović, volonterka u skloništu.

Asji je metak napravio rane oko oka, ali srećom, nije probio lubanju niti naštetio oku Facebook Sklonište za životinje Velika Gorica
Asja ima dvije rane, jednu iznad, a jednu ispod oka Facebook Sklonište za životinje Velika Gorica

Rana joj još uvijek zarasta, ali već je bolje

Volonterka nam kaže i kako je Asja imala sreće što je metak završio tu gdje je pa joj nije probio lubanju, ali ni ozlijedio nosnu kost ni oko. Uz to, kaže, malena je opet bila skotna. Kako joj to ne bi stvaralo dodatne probleme, nakon vađenja metka su ju i sterilizirali. Par dana se oporavljala, a odradila je i karantenu pa je već puno bolje.

“Kad je došla, nije mogla žvakati ni meku hranu. Sad je super, jede sve. Kad je u zatvorenom, vrlo je uredna, ali kad ju pustimo van, baš je živahna. Rana joj već lagano zarasta”, priča volonterka Martina i napominje kako joj traže neki dom gdje će moći potpuno ozdraviti i gdje će joj rana do kraja zarasti.

Asji su izvadili metak, a odmah su ju i sterilizirali. Iako, već je kod njih stigla skotna Facebook Sklonište za životinje Velika Gorica

 

Maleni su stari dva i pol mjeseca i spremni su pronaći dom, zajedno ili odvojeno Sklonište za životinje Velika Gorica

U skloništu im samo žele naći dom, nije bitno zajedno ili odovojeno

A osim Asje, pokušavaju udomiti i troje njenih štenaca, Aresa, Ari i Arlu.

“Ne patimo na to da ih zajedno udomimo. Štenci su sad stari dva i pol mjeseca i više ne sisaju. Dva su dečkića i curica. Očistili smo ih od nametnika kojih su bili puni kad su došli i sad su dobro. Bit će malo veći od mame koja ima između 10 i 12 kilograma, ali zdravi su i zaigrani”, kaže volonterka i dodaje da se za sve dodatne upite zainteresirani udomitelji samo trebaju javiti njima.

Maleni Ares poseban je po neobičnoj boji dlake iznad očiju, pa izgleda kao da ima obrve Sklonište za životinje Velika Gorica
I Ari, slatki debeljuco, traži dobar dom Sklonište za životinje Velika Gorica
Arla, s bijelom njuškicom, predviđaju volonterke, prerast će mamu Sklonište za životinje Velika Gorica

Nikolina Rendić
Telegram autor
57 članaka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program