Četiri nova slučaja zaraze u Osječko-baranjskoj županiji; pozitivne su tri časne sestre, hospitalizirana su dvojica svećenika

Na području te županije u samoizolaciji je trenutno 255 ljudi

ZADNJA IZMJENA: lip 24, 2020
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
Što se upravo događa s koronavirusom:

U Osječko-baranjskoj županiji otkrivena su četiri nova slučaja zaraze koronavirusom, radi se o tri osobe iz Đakova i jednoj iz Osijeka. Osobama koje su bile s njima u kontaktu određena je samoizolacija, a trenutno ih je na području županije pod tom mjerom 255, priopćili su iz tamošnjeg Stožera.

Epidemiolozi su obradili ukupno 148 uzoraka. Trenutno je u toj županiji 27 aktivnih slučajeva, među kojima je 13 časnih sestara iz Đakova. Sedam oboljelih osoba je hospitalizirano u KBC-u Osijek (pet časnih sestara iz Đakova i dvije osobe iz Osijeka), no nitko nije životno ugrožen. Ostali oboljeli nalaze se na liječenju kod kuće. Dnevnik.hr doznaje da su hospitalizirana dvojica svećenika, no njihovi testovi zasad su negativni.

U tijeku je obrada oko 200 uzoraka

Policija je jučer obavila 18 samoinicijativnih provjera poštivanja mjere samoizolacije te u jednom slučaju u Osijeku utvrdila kršenje te mjere. Dojava građana o kršenju samoizolacije nije bilo.

Epidemiološke službe uzele su obrise od svih kontakata pozitivnih na COVID-19, pa je u tijeku obrada oko 200 uzoraka. Svi prostori su detaljno dezinficirani, a uvjeti za samoizolaciju u samostanu su dobri, s tim da među časnim sestrama ima i više medicinskih sestara koje su stručne za pružanje stalne medicinske skrbi.

Više s weba
Ostanite uz telegramov program