Najnoviji podaci o koroni: u Splitsko-dalmatinskoj 15 novih, u Vukovarsko-srijemskoj 11

Lokalni stožeri od jutra objavljuju podatke

ZADNJA IZMJENA: kol 5, 2020
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
Što se upravo događa s koronavirusom:

Nacionalni stožer civilne zaštite u srijedu je objavio kako smo imali 24 nova slučaja i jedan preminulu osobu. Broj aktivnih slučajeva iznosio je 647, među kojima je 117 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga na respiratoru sedam osoba. Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do jučer ukupno je zabilježeno 5318 osoba zaraženih novim koronavirusom. Dok čekamo nove službene podatke, pratimo županijske stožere.

Koprivničko-križevačka: nema

U posljednja 24 sata na području Koprivničko-križevačke županije nema novooboljelih. Uzeto je 30 briseva i svi su negativni. Na kućnom liječenju su još dva pacijenta s aktivnim pozitivitetom na koronavirus, u samoizolaciji je trenutno sedam osoba.

Splitsko-dalmatinska: 15 novih

U Splitsko-dalmatinske županije danas je 15 novooboljelih osoba. Riječ je o tri osobe iz Splita, po dvije iz Makarske i Hrvaca, te po jedna iz Sinja, Solina, Omiša, Trilja, Baške Vode, Zmijavaca, Dugog Rata i Prgometa. Od ukupno 15 novooboljelih osoba tri su kontakti prethodno oboljelih dok se ostalih 12 osoba epidemiološki obrađuje. Uz 15 novooboljelih su uračunate i dvije osobe s područja grada Zagreba. 451 osoba nalazi se u samoizolaciji, a 15 pozitivnih osoba nalazi se na bolničkom liječenju u KBC-u Split od kojih se jedna osoba nalazi na respiratoru.

Sisačko-moslavačka: nema

U Sisačko-moslavačkoj županiji na današnji dan nema novooboljelih osoba.

Međimurska: nema

U posljednja 24 sata u Međimurskoj županiji nema novih slučajeva zaraze.

Zagrebačka: 1 novi

U posljednja 24 sata evidentiran je 1 novi slučaj zaraze u Zagrebačkoj županiji. Na području Zagrebačke županije trenutno su aktivna 33 slučaja. Do sada je ukupno izliječeno 207 osoba, a 11 ih je preminulo.

Zadarska: nema

Na području Zadarske županije nije evidentiran novi slučaj zaraze u posljednja 24 sata. Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 107 uzoraka. U Općoj bolnici Zadar hospitalizirana su četiri pacijenta, a u samoizolaciji je 127 osoba.

Ličko-senjska: 1 novi

U Ličko-senjskoj županiji u posljednja 24h jedna je novooboljela osoba. Riječ je osobi s područja Novalje, a u tijeku je epidemiološka obrada kontakata. U protekla 24 h testirano je sedam osoba, a na području županije je jedan aktivan slučaj zaraze.

Karlovačka: 3 nova

U Karlovačkoj županiji zabilježena su tri nova slučaja zaraze. Riječ je o dva mlađa muškarca iz Karlovca te jednoj starijoj ženskoj osobi s područja općine Vojnić. Epidemiološka obrada je u tijeku. Testirano je 67 uzoraka.

Brodsko-posavska: 1 novi

Na području Brodsko-posavske županije evidentiran je jedan novi slučaj zaraze. Trenutno imaju 14 aktivnih slučajeva, a od početka epidemije imali su ukupno 167 slučajeva zaraze. Broj osoba pod mjerom samoizolacije na području Brodsko-posavske županije je i dalje 69.

Vukovarsko-srijemska: 11 novih

U Vukovarsko-srijemskoj županiji 11 je novooboljelih osoba od koronavirusa, izvijestio je u srijedu županijski Stožer civilne zaštite. Među novooboljelima dvije su osobe iz Otoka te po jedna iz Vukovara, Vinkovaca, Županje, Cerića, Nuštra, Vrbanje, Drenovaca, Gunje i Cerne.

Varaždinska: nema

U Varaždinskoj županiji u posljednja 24 sata nije evidentiran niti jedan novih slučaj zaraze. Testiran je 51 uzorak s područja županije. Tri osobe su se oporavile, pa im je broj trenutno aktivnih slučajeva pao na osam. Dvije osobe su na liječenju u Općoj bolnici u Varaždinu, a njih šestero je izolirano kod kuće. U samoizolaciji je 26 osoba.

Primorsko-goranska: 2 nova

Na području Primorsko-goranske županije zabilježena su dva nova slučaja zaraze. Radi se o kontaktima prethodno zaraženih osoba.

Grad Zagreb: 5 novih

U gradu Zagrebu pet je novih slučajeva zaraze, a za 13 ljudi određena je mjera samoizolacije. U posljednja 24 sata testirano je 368 uzoraka, priopćili su iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar. Svi testirani korisnici i djelatnici zagrebačkih domova za starije negativni su na koronavirus. Trenutno su u gradu Zagrebu zabilježena 172 aktivna slučaja, a u samoizolaciji se nalazi 367 osoba.

Istarska: nema

U Istarskoj županiji u posljednja 24 sata nema novih slučajeva zaraze, a testirali su 161 osobu. Trenutno imaju 59 aktivnih slučajeva, a 121 osoba nalazi se u samoizolaciji.

Bjelovarsko-bilogorska: 1 nova

Na području Bjelovarsko-bilogorske županije jedna je novozaražena osoba koronavirusom, a za četiri osobe se još čekaju nalazi. Za četiri osobe nalazi se još očekuju. Novooboljela osoba kontakt je osobe kojoj je već ranije potvrđena zaraza.

Osječko-baranjska: 8 novih

Na području Osječko-baranjske županije testirano je 184 uzoraka od kojih su osam bili pozitivni na koronavirus. Četiri novooboljele osobe su s područja Đakova, tri s područja Osijeka, a jedna Belog Manastira. U KBC Osijek se trenutno nalazi 28 pacijenata, od kojih je jedna osoba na respiratoru. U samoizolaciji je 214 osoba.

Virovitičko-podravska: nema

U Virovitičko-podravskoj županiji danas nema novozaraženih. Imaju sedam aktivnih slučajeva.

Ivan Luzar
Telegram autor
1797 članaka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program