Život

Dosad ste već čuli za Le Miku, kreperiju u Masarykovoj; sad imaju novu, fora zimsku terasu

Osim ostakljene terase, imaju još par novosti; poput dostave i nekih specijaliteta

FOTO: Borko Vukosav

Otkad je ljetos otvorena u Masarykovoj, francuska kreperija Le Mika, sa specijalitetima francuskog majstora za crêpes i galettes Mike Alixa, postala je jedno od popularnijih mjesta u Zagrebu. No, kreperija odnedavno ima jednu malu novost; s obzirom na minijaturan interijer, odlučili su se vrlo detaljno baciti na uređenje terase.

Na 30-ak kvadrata vanjskog prostora sada imaju 24 sjedeća mjesta, a iako su zimske terase već posve uobičajene u centru grada, ova je, čini nam se, ipak nešto ozbiljniji primjerak.

Le Mika Snima: Borko Vukosav

Oslikavat će staklene stijene

Terasu, koja je okružena staklenim stijenama, griju četiri plinske grijalice, a na svakom stolcu se nalazi po jedna debela, mekana dekica te bijelo umjetno krzno, za svaki slučaj. Sve je, kažu nam, u toplim, tonovima, kao i žuta rasvjeta koja se proteže donjim rubom terase, što navečer stvara ugodnu atmosferu.

Le Mika Snima: Borko Vukosav

Stolovi su ukrašeni velikim svijećama, a dosta su ponosni i na vaze dizajnerice Jadranke Soviček Krpan koje im uskoro stižu. Umjetnica Aleksandra Gavrilovic oslikavat će staklene stijene terase, a cvjetni motivi su s čuvene secesijske zgrade Kallina, u kojoj se Le Mika nalazi. Boje se ispiru pa se terasa iznova i drugačije oslikava svaki tjedan.

Le Mika Snima: Borko Vukosav

Kreću s dostavom po užem centru

Osim terase, imaju još jednu novost; od sljedećeg tjedna počinju dostavljati hranu na području šireg centra Zagreba, a posebno su zadovoljni kutijama za dostavu koje su naručili iz Francuske. “Izrađene su od šećerne trske, upijaju vlagu pa hrana neće stići gnjecava”, kažu.

Le Mika Borko Vukosav

Svoju ponudu, koja se inače sastoji od više od 60 jela (0d 15 do 53 kune) upotpunili su nedavno i kuhanim vinima te zimskim varijantama galettesa s kobasicama i umakom od roqueforta.

Le Mika Borko Vukosav

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu