Život

Dubrovačkoj bolnici ukinuli su isporuku lijekova, ravnatelj upozorava da bi mogli ostati bez zaliha za 10 dana

Ako ovakvo stanje potraje, kaže ravnatelj, funkcioniranje bolnice dovest će se u pitanje

FOTO: Screenshot/N1

Nakon jučerašnjeg sastanka predstavnika veledrogerija s ministrima zdravstva i financija, iz veledrogerija su najavili kako kreću s redukcijom lijekova bolnicama, a upravo dubrovačka jedna je od onih koje su se našle na udaru. Potvrdio je to za N1 ravnatelj te bolnice Mario Bekić.

Prema njegovim riječima, odmah po završetku sastanka bolnicu su kontaktirali iz čak tri od četiri velike drogerije te im obustavljaju isporuku lijekova i potrošnog materijala, ako ne plate dug stariji od 365 dana.

Stari dug bolnice 12 milijuna kuna

“Ukupni dug Opće bolnice Dubrovnik prema veledrogerijama je 61 milijun i 900 tisuća kuna, a stariji od 365 dana je više od 12 milijuna kuna”, pobrojao je Bekić te dodao kako će se, ako trenutno stanje potraje, dovesti u pitanje funkcioniranje bolnice.

Bekić je također kazao kako zalihe koje imaju ovise o epidemiološkoj situaciji kao i kretanju određenih vrsta pacijenata: “Za desetak dana bi lijekovi mogli doći u pitanje iako neke zalihe mogu trajati i mjesec dana.”

Podsjetimo, ministar Vili Beroš jutros je kazao kako je ministar Marić iznio ponudu veledrogerijama, te da će se pitanje dugovanja bolnica rješavati i rebalansom proračuna.

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu