Život

Ginger Sushi je prošlog tjedna u Zaprešiću otvorio svoju treću lokaciju; bili smo tamo i popričali s vlasnicom

Bar je otvoren na samoj šetnici u centru grada

FOTO: Borko Vukosav

Ovoga utorka u Zaprešiću je otvoren novi Ginger Sushi. Nakon onoga u Masarykovoj 21, koji je otvoren 2014,. i drugog u Dugavama, koji su otvorili dvije godine kasnije, vlasnica Adriana Doborović kaže kako im je ideja o širenju došla prirodno.

“Još od pokretanja prvog Ginger Sushija u Masarykovoj imali smo plan otvoriti još nekoliko lokala kojima bismo mogli strateški pokrivati područja u Zagrebu i okolici“, kaže Dobrović koja je cijeli projekt pokrenula sa svojim bratom Zvonimirom. Bar su nazvali Ginger Sushi jer su oboje riđokosi pa im se to činilo fora.

Ginger Sushi u Zaprešiću Borko Vukosav

Bar ima četiri sjedeća mjesta, ali planiraju otvoriti terasu

Ginger Sushi se prostire na oko 15 kvadrata, nalazi se na samoj šetnici u centru grada u ulici Baltazara Adama Krčelića 15, a u njemu su četiri sjedeća mjesta. Na proljeće planiraju otvoriti terasu s još petnaestak mjesta. Uređenje prostora u Zaprešiću trajalo je nekoliko mjeseci.

Pomagali su im, kao i dosad, dizajneri Lidija Mikluš i Igor Jeličić koji su osmislili Tabushi barske stolice. Iz Gingera kažu da im je bitno da “lokali budu funkcionalni, s minimalnim intervencijama i detaljima koji daju Gingeru prepoznatljivost”. U lokalu u Zaprešiću imaju četvero zaposlenih.

 

Ginger Sushi Borko Vukosav

 

Ginger Sushi u Zaprešiću je zadržao prepoznatljivost Borko Vukosav

Meni je isti u svim lokalima, a povremeno će ga mjenjati

Meni je isti kao i u Zagrebu, a povremeno će ga, kao i dosad, mijenjati i nadopunjavati. Cijene sushija se kreću od 30 do 83 kune, a u ponudi imaju dvadesetak menija. Najpopularniji su Ginger meni (tuna, losos, brancin, kozica) koji košta 50 kuna i Sake mix (tuna i losos) koji košta 61 kunu.

Tu su još i Tempura (pržene kozice, brancin i tikvice) koja košta 60 kuna i Uramaki (piletina, dimljeni losos, krastavac, krem sir i pržene kozice) koji je 83 kune. Svaki od njih se sastoji od kombinacije raznih nigiri, maki i uramaki komada sushija. Od pića svakako vrijedi istaknuti japansko pivo Sapporo koje košta 22 kune.

Dobrović nam je rekla kako im je u Gingeru najvažnije da ponuda kvaliltetom prati očekivanja njih samih i njihovih gostiju. U lokalu puštaju ugodnu glazbu, a atmosfera je opuštena. Radno vrijeme Ginger Sushija u Zaprešiću je od ponedjeljka do subote, od 11 do 22 sata. Nedjeljom ne rade.

Imaju dvadesetak menija Borko Vukosav

 

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu