Iz Švedske se sutra vraća 15 radnika Đure Đakovića. Iz firme tvrde da su četvorica sa simptomima ozdravila

Četvero radnika koji su imali respiratorne probleme ostaju raditi na gradilištu jer nije završen posao

ZADNJA IZMJENA: svi 19, 2020
Foto: PIXSELL
Što se upravo događa s koronavirusom:

Radnici Đuro Đaković Montaže, njih ukupno 15, u srijedu rano ujutro kombijima kreće iz Švedske prema Hrvatskoj. Kući bi trebali stići dan kasnije, 21. svibnja.

Potvrdio je to danas za portal Sbplus član Uprave slavonskobrodske tvrtke Anto Pivac, koji je kazao kako će radnike odmah testirati na koronavirus te potom smjestiti u karantenu u kojoj će ostati sve do dolaska rezultata testiranja.

Zdravi su, ali ostaju raditi

U Švedskoj i dalje ostaje četvero radnika koji su ranije imali respiratorne probleme, a za koje nije potvrđeno da imaju koronavirus jer su ih Šveđani odbili testirati. No, Pivac sada tvrdi da su ozdravili te da u Švedskoj ne ostaju zbog zdravstvenih, već poslovnih razloga.

“Prema saznanjima kojima mi raspolažemo, ti radnici koji su imali uistinu jako male simptome slične blažoj virozi sada su potpuno zdravi i normalno odlaze na gradilište. Nitko nema viroze niti drugih simptoma. Razlog njihova ostanka u Švedskoj nije njihovo zdravstveno stanj,e nego činjenica da na tom gradilištu nismo završili sve poslove. Oni ostaju da bi ih priveli kraju”, kazao je Pivac.

Povratak u lipnju

Završetak radova na gradilištu očekuje se tijekom lipnja pa bi se u Hrvatsku tada trebalo vratiti i preostali radnici. U Švedskoj zasad tako ostaje ukupno 11 radnika Đuro Đaković Montaže.

Podsjetimo, 2. svibnja iz Švedske se vratilo devet radnika te tvrtke zaraženih koronavirusom. Vratili su se zrakoplovom preko Frankfurta iz kojeg je kasnije ukupno bilo 14 zaraženih osoba.

Zdravka Grund
Telegram autor
1744 članka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program