Korona ušla u vrtić u Matuljima, u samoizolaciji tri tete i šestero djece

Uz njih su u samoizolaciju stavljene i dvije spremačice koje su također kontakti zaražene osobe

ZADNJA IZMJENA: kol 12, 2020
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
Što se upravo događa s koronavirusom:

Primorsko-goranski Stožer za civilnu zaštitu izvijestio je jutros kako na svom području bilježi pet novih slučajeva zaraze koronavirusom. Kako su naveli zaražene su osobe koje su bile kontakti ranije oboljelih, te su se nalazile u samoizolaciji.

Kanal Ri javlja kako se među njima nalazi i jedna osoba zaposlena u Dječjem vrtiću u Matuljima. Zbog nje su u samoizolaciju morale i osobe koje su joj kontakti, pa su tako tu mjeru epidemiolozi odredili za šestero djece, tri odgojiteljice te dvije spremačice iz vrtića. Nitko od njih zasad nema simptome.

Ukupno 24 aktivna slučaja

U Primorsko-goranskoj županiji s današnjim su danom inače aktivna 24 slučaja zaraze od čega je sedam osoba zaraženo na otocima. Na tom su području jučer bilježili četiri nova slučaja zaraze od kojih su dvoje bili iz samoizolacije, dok su dvoje bili mladi ljudi koji su boravili na Pagu i u Dalmaciji.

U Hrvatskoj je, pak danas do 10 sati i 35 minuta, prema podacima lokalnih stožera zabilježeno više od 50 novih slučajeva zaraze. Najviše ih je u Splitsko-dalmatinskoj županiji, i to 46.

Zdravka Grund
Telegram autor
1750 članaka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program