Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Život

Kratko smo popričali s Teom Mamut koja sutra otvara slastičarnicu u Splitu; u centru je i izgleda vrlo simpatično

Svi sastojci su prirodni, a kolači su maštovite vizije domaćih slastica

O'š kolač featured
FOTO: O'š kolač/Tea Mamut

Tea Mamut jedna je od naših najpoznatijih slastičarki. Diplomirala je na Culinary Institute of America u New Yorku, radila je u nekim vrlo prestižnim svjetskim restoranima, a sada je konačno otvorila nešto svoje: slastičarnicu O’š kolač, u njezinom Splitu, na adresi Ćiril-Metodova 4, u centru grada. Službeno otvaranje za goste je sutra, a radno vrijeme je od ponedjeljka do subote, od osam ujutro do deset navečer.

Svi kolači bazirani su na lokalnoj kulturi, tako da su im i imena domaća: Štorija o’ palačinki s vanilijom ili lješnjakom, čokoladna torta Zdravka, Torta o’sira, Šinjorina Malina, Šjor Limun, Buža od pistacija i višanja, Pari krempita, Barba Čičak, Čikolata, Tonka, Čoko kuki, Kukiriki, Deboto zdravi kuki i Slatko o’mendula. Porcije su za jednu osobu, a cijene se kreću od 9 kuna, koliko koštaju keksi, do 25 kuna za torte.

Šinjorina Malina
Šinjorina Malina O'š kolač/Tea Mamut

Poznati domaći kolači, ali na drugačiji način

Tea je osmislila ponudu svoje slastičarnice prema iskustvu koje je stekla radeći u inozemstvu, ali i kod nas, stoga se fokusirala na kremaste kolače, za koje kaže da ih Splićani obožavaju. Sastojci su prirodni, nabavlja ih od malih, lokalnih proizvođača.

Čikolata
Čikolata O'š kolač/Tea Mamut
Interijer u pastelnim bojama
Interijer u pastelnim bojama

Simpatičan interijer, koji ima mjesta za deset gostiju, u pastelnim nijansama zelene, roze i žute uredila je u suradnji s bračnim parom Zahra iz arhitektonskog studija Zarez i Remake Home&Living. Ispred slastičarnice nalaze se još dvije klupe na koje ljudi mogu sjesti dok jedu kolače.

Vitrina puna slastica
Vitrina puna slastica O'š kolač/Tea Mamut
Štorija o' palačinki
Štorija o’ palačinki O'š kolač/Tea Mamut

“Omiljena slastica mi je talijanska čokolada Gianduja, ali najdraži kolač mi je definitivno mamina orahnjača”, priča Tea, koja je za temelj ponude svoje slastičarnice uzela prepoznatljive, domaće slastice, a gostima nudi i fine kave te svježe hladno prešane sokove.

Barba Čičak
Barba Čičak O'š kolač/Tea Mamut
Pari krempita
Pari krempita O'š kolač/Tea Mamut
Tea Mamut u slastičarnici
Tea Mamut u slastičarnici O'š kolač/Tea Mamut
Kremasti kolači i svježe voće
Kremasti kolači i svježe voće O'š kolač/Tea Mamut

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više