Lokaliziran požar kod Kaštel Sućurca

Vatrogasci će ostati čitavu noć kontrolirati i sanirati požarište

ZADNJA IZMJENA: kol 3, 2020
Foto: Milan Sabic/PIXSELL

Veliki šumski požar na Kozjaku iznad Kaštel Sućurca koji je buknuo rano popodne lokaliziran je malo prije 19 sati, doznaje se od kaštelanskih vatrogasaca koji će na terenu ostati cijelu noć.

U požaru je izgorjela veća površina trave, niskog raslinja i borove šume, a vatra je krenula s lokaliteta Dragočevo odakle se proširila na groblja u Kaštel Sućurcu i Kaštel Gomilici. Vatru je gasilo više od stotinu vatrogasaca sa tridesetak vozila, a velika potpora iz zraka su im bila i četiri kanadera.

Obranili kuće

Vatrogasci iz Kaštela, Trogira, Splita i Solina su tijekom cijelog popodneva gašenja požara uspjeli spasiti crkvicu Sv. Jurja, planinarski dom Putalj i vojno postrojenje. U jednom trenutku je vatrena fronta zaprijetila i kućama, no hrabri su vatrogasci i to uspjeli riješiti bez ikakvih problema.

Tijekom večeri umornim vatrogascima će stići zamjena koja će cijelu noć sanirati požarište, te se vjeruje kako će tijekom jutra požar najvjerojatnije biti proglašen ugašenim.

Požar kod Šibenika

Požar koji je u blizini vjetrenjača iznad Danila Kraljice u blizini Šibenika buknuo nešto prije 19 sati također je lokaliziran sat vremena kasnije, doznaje se u Županijskom centru 112.

Prema prvim procjenama, izgorjelo je osam 8 hektara trave, niskog raslinja i nešto hrastove šume.

Požar su gasila dva kanadera te vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Šibenik i DVD-a Šibenik, Grebaštica, Brodarica-Krapanj, Perković, Zablaće i Zaton.

Više s weba
Ostanite uz telegramov program