Pravilnik upotrebi kolačića
Portal Telegram.hr unaprijedio je politiku privatnosti i korištenja takozvanih cookiesa, u skladu s novom europskom regulativom. Cookiese koristimo kako bismo mogli pružati našu online uslugu, analizirati korištenje sadržaja, nuditi oglašivačka rješenja, kao i za ostale funkcionalnosti koje ne bismo mogli pružati bez cookiesa. Daljnjim korištenjem ovog portala pristajete na korištenje cookiesa. Ovdje možete saznati više o zaštiti privatnosti i postavkama cookiesa

Chef Marin Medak izbacio je novi desert, mogao bi biti hit. Zove se Brafna, hibrid je bagela i krafne i izgleda senzacionalno

Zasad su napravili tri varijante, jedna brafna je 15 kuna, poslužuju ih u Bagel & Lobster Barru

ZADNJA IZMJENA: ožu 13, 2019
Foto: Bojan-Haron Markicevic

Medakov Bagel & Lobster Barr ovih je dana izbacio novi desert, i čini nam se jako fora. Radi se o brafni, hibridu bagela i krafne koju su Marin Medak i njegova ekipa razvijali, kažu, dosta dugo. Ideja je bila napraviti neki slatki proizvod koji će se uklopiti u ponudu popularnog restorančića u Jurišićevoj, a koji nije samo još jedan bagel (ona bijela peciva s rupom u sredini, posebno popularna u SAD-u).

“Puno smo eksperimentirali s time. Prvo smo pokušali kuhati brafne, pa pržiti, igrali smo se sa stotinu varijanti da bi na kraju došli do ideje da radimo krafna tijesto u obliku bagela i da ga režemo i serviramo poput bagela, a gore ga ukrasimo kao krafnu, zato i to ime – brafna”, objasnio nam je popularni chef.

Lemon curd & pistachio brafna Bojan-Haron Markicevic
Paket od četiri brafne košta 45 kuna Bojan-Haron Markicevic

Počeli su s tri okusa, a uskoro stižu novi

Za početak su smislili tri varijante. Peanut butter & jelly brafna je punjena namazom od kikirikija i pekmezom od borovnica te ima glazuru od čokolade s komadićima kikirikija. Lemon curd & pistachio brafna ima kremu od limuna i glazuru od pistacija s komadićima meringe te ušećerenom koricom naranče. Zadnja je White chocolate & caramel brafna punjena karamelom s đumbirom i kikirikijem te glazurom od bijele čokolade, tahini paste te sjemenkama crnog i bijelog sezama.

Brafna Bojan-Haron Markicevic

Medak nam kaže kako se ljudima dopadaju brafne: “Svi govore da im je super fino, što je i najbitnije”, a dodao je i kako će prije Uskrsa u ponudu uvrstiti i proljetne brafne za koje će koristiti bobičasto voće, koje će taman biti u sezoni. Cijena jedne brafne je 15 kuna, a ako netko želi uzeti paket od četiri brafne to će ga koštati 45 kuna.

White chocolate & caramel brafna Bojan-Haron Markicevic
Peanut butter & jelly brafna Bojan-Haron Markicevic

Željka Orešković
Telegram autor
450 članaka Više o autoru
OGLASI
učitavanje...
Više s weba