Život

Neki tip iz Rotterdama dao je otkaz i sad ocrtava banane; Instagram mu je nadrealno popularan

Stephen je iz dosade počeo crtati po bananama, a danas mu je to posao

Stephan Brusche
FOTO: Gayet Ciddiyim/YouTube/Screenshot

Kad je prije dvije godine prvi put na Instagramu objavio fotku banane koju je išarao, Stephan Brusche iz nizozemskog Rotterdama vjerojatno nije očekivao da bi to moglo postati hit. Danas ga samo na Instagramu prati preko 52 tisuće ljudi, i redovito prima narudžbe za ilustracije. Sve je počelo kad je Stephan, koji koristi umjetičko ime iSteef, instalirao Instagram na svoj smartphone.

Radio je u turističkoj agenciji kao dizajner i jednog dana, dok mu je bilo dosadno na poslu, odlučio je objaviti nešto na Instagramu, ali u uredu nije našao ništa zanimljivo za fotkati. Uzeo je bananu, na koru je nacrtao karikaturu nasmiješene face, fotkao to i objavio. Drugi dan je nastavio, i to sad traje već nekoliko godina.

Banana kako idealna površina za crtanje

Stephan kaže kako ga je iznenadilo koliko je kora banane odlična površina za crtanje, pogotovo ako se služi kemijskom olovkom. Do sada, objavio je preko petsto takvih radova, koje opisuje hashtagom #fruitdoodles, što bi mogli doslovno prevesti kao “škrabotine na voću”. Teme su mu svakakve.

Od poznatih djela klasične umjetnosti poput Posljednje večere Leonarda da Vincija, likova iz filmova poput Beatrix Kiddo, gradskih razglednica ili simpatičnih životinja. Mi smo izvukli nekoliko njegovih najboljih radova, a ako su vam fora, ostatak možete pogledati na njegovom Instagramu.

View this post on Instagram

The Last Supper #throwbackthursday #LeonardoDaVinci #biblebanana #fruitdoodle

A post shared by Stephan Brusche (@isteef) on

View this post on Instagram

This is a detail from #TheCreationOfAdam. A #fresco painting by #Michelangelo, which forms part of the #SistineChapel's ceiling, painted c. 1508–1512. It illustrates the #Biblical creation narrative from the Book of #Genesis in which God breathes life into #Adam, the first man. Some personal thoughts. For me God didn't only give life, but also the gift to be a creator. To be creative. As we are made in God's image it makes sense to me. And it drives me to be as creative as I can be. Also, when I look at Gods creation, nature, animals, space, it's full of wonder and uniqueness. Not one thing is exactly the same, not even snowflakes. It's one big testimony of diversity. So it's okay to be different, because everyone is suppose to be different. #fruitdoodle #biblebanana

A post shared by Stephan Brusche (@isteef) on

 

Nastavite čitati