Život

Ovako je to sročila Nina Kraljić: 'Javne osobe trebaju biti primjer. Ja sam otvoreno biseksualna i u čemu je problem?'

Zamjera kolegama pripadnicima LGBT zajednice koji glume da su hetero

25.02.2016., Zagreb - Nina Kraljic, pjevacica i pobjednica The Voicea predstavljat ce Hrvatsku na Eurosongu. 
Photo: Marko Prpic/PIXSELL
FOTO: Marko Prpic/PIXSELL

Pjevačica Nina Kraljić na Facebooku objavila podugačak status naslovljen “Budi to što jesi” u kojem je, između ostalog, otvoreno pisala o svojoj seksualnoj orijentaciji.

“‘Nikad nećeš biti dovoljno lijepa i posebna za scenu”, riječi su koje sam čula sa 17 godina od djelatnice jedne medijske kuće, kada sam se odlučila prijaviti na prvo malo ozbiljnije natjecanje, nakon već puno bolesnih odricanja zbog mog glazbenog puta (od selidbe iz kuće s 13, batine kroz cijelu srednju školu gdje još uvijek imam ožiljke na leđima itd.)”, stoji na početku objave.

BUDI TO ŠTO JESI? (moj prvi blog post)'Nikad nećeš biti dovoljno lijepa i posebna za scenu' su riječi koje sam čula sa…

Posted by Nina Kraljić on Monday, January 18, 2021

‘Ja sam otvoreno biseksualka’

U nastavku Kraljić piše kako su je mnogi ograničavali tijekom cijele karijere. Govorili su joj da je “too much” i da su njezine interpretacije poznatih pjesama prečudne. Dodaje i kako su joj naglašavali da će najbolje proći ako šuti i ne pokazuje previše svoje prave osobnosti.

“Znam ih par koji pjevaju pjesme s tekstovima koji veze s njima lično nemaju (čak ih i ne vole), a često čak ni s njihovom seksualnom orijentacijom te pjesme veze nemaju. Ne. To nije vaša privatna stvar jer ako se nazivaš umjetnikom/umjetnicom onda ima da predstavljaš istinu jer si odlučio biti javna osoba. Ako mi pjevaš o jednoj divnoj ženi/muškarcu, a ispod stola mi maziš plesača/plesačicu, a javna si osoba onda budi primjer za LGBT zajednicu i reci kako stvari stoje i budi pozitivan primjer”, napisala je pa se javno outala:

“U čemu je problem, ja sam otvoreno biseksualna. Kratko i jasno to je stav iza kojeg stojim i cijenim jednako negativne koliko i pozitivne komentare. Čula sam puno puta izliku ‘Tako je to kod nas. Ako se outamo sve što smo izgradili će se srušiti’. Oprosti, ali izbor uvijek imamo i što vi to gradite točno i u čiju korist? Ovo je samo opravdanje da se nastavi ganjati linija manjeg otpora naizgled sigurnija, ali koja radi veliku štetu kolektivu.”

Nastavite čitati