Ovo je Quilty, morali su ga izolirati jer sve mačke u azilu stalno pušta van. Ne postoje vrata koja ne može otvoriti

Stalno moraju okolo skupljati mačke

ZADNJA IZMJENA: stu 15, 2019
Foto: Facebook/ Friends For Life Animal Rescue and Adoption Organization

Mačak Quilty živi u skloništu za životinje Friends For Life Animal Rescue and Adoption Organization u Houstonu u Teksasu, a ovih je dana postao ozbiljan hit kad se pročulo što voli raditi. Lukavi mačor morao je u, kao fol, samicu jer je neprestano otvarao vrata i puštao druge mace van. I to nekoliko puta dnevno, pa čak i noću tako da su ih volonteri ujutro morali skupljati po skloništu.

Da stvar bude još bolja, Quilty je, čini se, serijski prijestupnik. U skloništu su tako saznali da je isto radio i kod svojih nekadašnjih vlasnika gdje je pse iz dvorišta puštao u kuću. Dok je bio na hlađenju, odvojen od ostalih mačaka, zaposlenici skloništa sredili su sobu u kojoj borave sve mačke tako da Quilty više ne može otvarati vrata. Barem su mislili da jesu.

Non stop provaljuje

Prije nego što su ga vratili među ostale mace, Quilty je morao u integracijski boks kako bi se ponovo prilagodio (tu sve mace ide prije nego ih puste među ostale), ali to mu se nimalo nije svidjelo jer je ponovo bio zatvoren: “Ljudi, ovaj mačak je ponovo sam sebe pustio van, ovaj put iz integracijskog boksa”, napisali su u komentarima iz skloništa. Naime, ispod originalne objave bilo je toliko zainteresiranih da iz skloništa stalno objavljuju novosti o Quiltyju.

Iz skloništa su objavili kako su mačju sobu dovoljno zaštitili da Quilty ne može provaliti iz nje, ali da se svejedno snađe i izađe van, većinom kada iz nje izlaze volonteri koji nisu dovoljno pažljivi. Tako im je nekoliko puta upao na sastanak i svaki puta ga moraju uhvatiti i nositi nazad u sobu, kao pravog malog zločinca. Ekipa u komentarima toliko se investirala u priču s ovim mačorom da je na kraju pokrenuta kampanja #FreeQuilty.

Iz skloništa su to iskoristili te su slogan i Quiltyjevu facu printali na šalice i majice te ih sada prodaju, a sva skupljena sredstva uložit će u proširenje skloništa. Zbog tolike popularnosti mnogo se ljudi javilo jer žele udomiti Quiltyja, a u skloništu su pronašli ljude koji bi mogli biti idealni za njega. Tako je četveronožni zločinac od 8. studenog na sleepoveru, odnosno probnom tjednu kod mogućih udomitelja.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

I got out. They #perpwalked me back to the room. ???????????????????????????????????????????????????????????? . . I swear to dog, if they do this again I’m going to protest shit on everything.

Objavu dijeli freequilty (@free_quilty)

Vratili su ga u sklonište

Quilty je rođen u skloništu te je udomljen 2012. godine kada je još bio mačić. Nažalost, udomitelji su ga vratili u sklonište prije nekoliko mjeseci. Sada ima sedam godina i glavni je pokretač kaosa u skloništu.

Osim što je obijao brave na vratima, kada je shvatio da su mu to onemogućili odlučio je pokušati otvarati prozore, ali nije uspio. Snimke i fotografije njegovih pokušaja bijega iz skloništa su objavili na Facebook stranici, odnosno u komentarima, a nezadovoljstvo nastambom i zatvorenim vratima jasno mu je vidljivo na licu.

Željka Orešković
Telegram autor
1024 članka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program