Rijeka zbog korona-krize oslobađa ugostitelje od plaćanja za terase i smanjuje cijene gradskih prostora

Mjere će umanjiti prihod gradskog proračuna Rijeke za 2,5 milijuna kuna

ZADNJA IZMJENA: lis 26, 2020
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Zamjenik gradonačelnika Rijeke Marko Filipović najavio je u ponedjeljak da Grad Rijeka uvodi nove mjere za pomoć riječkim poduzetnicima i ugostiteljima u okolnostima otežanog poslovanja zbog pandemije koronavirusa.

Nove epidemiološke mjere koje se donose kako bi se smanjilo veliko povećanje broja zaraženih, utječe na gospodarstvo i sve aspekte života, pa je riječka gradska uprava odlučila donijeti olakšavajuće mjere, rekao je Filipović na konferenciji za novinare.

Zakup terasa i poslovnih prostora

Najavio je da se od 1. studenoga oslobađa plaćanja zakupa za javne površine za sve terase ugostiteljskih objekata u Rijeci, te se umanjuje iznos zakupa gradskih poslovnih prostora u omjeru s padom prometa. Procjenjuje se da će te mjere umanjiti prihod gradskog proračuna Rijeke za 2,5 milijuna kuna, naveo je zamjenik gradonačelnika Filipović.

Na pitanje novinara o tijeku priprema u riječkom SDP-u za lokalne izbore, Filipović, koji je i predsjednik riječke organizacije SDP-a, izvijestio je da će Gradski odbor odlučiti o kandidatu SDP-a za gradonačelnika u prvoj polovici studenoga. Dodao je da će taj SDP-ov kandidat, kao i svi do sada, pobijediti na lokalnim izborima.

Više s weba
Ostanite uz telegramov program