Situacija s koronom eskalira u Slavoniji: Preko 60 novih slučajeva, zaraženo je 130 časnih sestara iz Đakova

Sve je krenulo u samostanu

ZADNJA IZMJENA: srp 11, 2020
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
Što se upravo događa s koronavirusom:

Stožer Osječko-baranjske županije objavio je kako u posljednja 24 sata imaju čak 50 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Na tome području sada je ukupno 329 oboljelih, a dva pacijenta su na respiratoru,

Epidemiolog Tomislav Dijanić rekao je kako dosad ukupno zaraženo 130 časni pa dodao. Na presici je govorio i načelnik stožera Osječko-baranjske županije Goran Ivanović. “Časne ne šire zarazu po Đakovu”, rekao je.

Žarište u samostanu

Podsjećamo, zaraza se 23. lipnja pojavila među časnim sestrama u đakovačkom samostanu Milosrdnih sestara Svetoga Križa. Od prvih 10 pozitivnih sestara broj se popeo na njih 130 zaraženih. Nažalost, od njih se zaraza proširila i na djecu koja su pohađala vrtić u sklopu samostana.

Ubrzo nakon povećanja broja zaraženih u Đakovu su otkazane sve svadbe, krizme i pričesti. Ipak, izgleda da ni takvo pooštravanje mjera nije bilo od prevelike koristi, sudeći po broju novozaraženih. Podsjećamo, stavljanje Đakova u karantenu nije dolazilo u obzir.

U Vukovarsko-srijemskoj 12 novih

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata je 12 novih pozitivnih osoba na koronavirus, izvijestio je u subotu županijski Stožer civilne zaštite te je tako od početka epidemije broj oboljelih u toj županiji dosegnuo 100.

Među novooboljelima četiri su osobe iz Vinkovaca, dvije iz Vukovara, te po jedna iz Cerne, Andrijaševaca, Đeletovaca, Gunje, Lovasa i Iloka. Iz Stožera također navode kako su ukupno do sada četiri osobe hospitalizirane. U protekla 24 sata testirano je 70 osoba, a ukupno testiranih do sada na području županije 3219. U samoizolaciji je 307 osoba od kojih je 45 zdravstvenih djelatnika.

Željka Orešković
Telegram autor
1292 članka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program