Život

Stožer kasni sat vremena s objavom podataka. Neslužbeno, imamo 1400 novih slučajeva

Nacionalni stožer još uvijek nije objavio najnovije podatke

FOTO: PIXSELL

Nacionalni stožer Civilne zaštite trebao je u 10 sati objaviti najnovije podatke oko širenja epidemije koronavirusa u Hrvatskoj, no kasne već preko sat vremena.

Da imaju problema s izvješćima i brojkama, izvijestili su na Twitteru stranice koronavirus.hr. “Čekamo današnje brojke o oboljelima. Objavimo kada zaprimimo sve informacije”, napisali su nešto iza 10 sati.

N1 je u međuvremenu objavio neslužbeni podatak da danas u Hrvatskoj imamo više od 1.400 novih slučajeva zaraze.

Jučerašnje brojke

Jučer je u Hrvatskoj zabilježeno 828 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a 15 osoba je umrlo.

Broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj jučer je iznosio 10.919, a među njima 864 pacijenata nalazilo se na bolničkom liječenju. Na respiratoru je bilo 65 pacijenata. Od 25. veljače, kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do jučer, zabilježeno je 37.208 osoba zaraženih koronavirusom, od kojih su 452 preminule.

Smanjuje se samoizolacija na 10 dana

Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ) objavio je nove preporuke po kojima se s 14 na 10 dana skraćuje samoizolacija osoba koje su ostvarile bliski kontakt s koronavirusom zaraženom osobom.

Period samoizolacije izmijenjen je prema odluci Eskpertne skupine kriznog stožera Ministarstva zdravstva. Iznimka su osobe koje rade u ustanovama za smještaj i boravak starijih i teško bolesnih odraslih osoba te osoba s invaliditetom, za koje karantena i dalje traje 14 dana.

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu